Властите в Украйна разследват 24-годишен мъж, който се оженил за своя 81-годишна роднина.

24-годишният Александър Кондратюк заяви, че е развил силна връзка с нея и отрече обвиненията, че се е оженил за нея, само за да се измъкне от изпълнението на военната си служба.

В Украйна мъжете са принудени да се отзоват на военна служба, след като получат призовка. Разбира се има изключения, когато се касае за хора със здравословни проблеми. В редки случаи и когато е необходимо да се извършват грижи за болен съпруг или съпруга.

Кондратюк се освобождава от армията, когато сключва брак с жената, тъй като предоставил документи според, които съпругата му е инвалид.

Самата сватба се състояла в малко село близо до град Виница в Украйна. Церемонията била на брега на Южния Буг, една от най-големите реки в страната.

Възрастната дама уверява, че съпругът ѝ е добър и грижовен. Но съседите твърдят, че никога не са виждали мъжа в района, дори коментират пред местна телевизия, че жената Зиида Иларионовна е "много по-вероятно да бъде посетена от своите племенници, внуци и сестри, отколкото от предполагаемия й съпруг".

Комисар Данилюк казва, че законно няма как да се направи нищо - мъжът разполага с необходимата документация.