На куриозна гледка се натъкна пловдивчанин, избрал да прекара свободното си време в риболов край Марица. Мъжът буквално попаднал на картина от различни времена.

Край реката дете разхождало кон, а само малко по-надолу по пътеката електрическа тротинетка се гушила в буйните треви.

За картината споделя Дани И. в една от местните групи във Facebook.

"Отиваш за риба на Марица и хоп: кон си пасе, някаква електрическа тротинетка в храстите до реката. Нормално,нормално. Да живее Пловдив!", отбелязва Дани И.

Пижо и Пенда се удавиха в Марица, диван цъфна в реката СНИМКИ

 Остава въпросът как кончето е стигнало до въпросната част от брега, която се намира в градската части, а на метри от нея е оживеният булевард "Марица"-юг. Не се налага обаче да гадаем, защо тротинетката е захвърлена в храсталака. Често въпросните превозни средства биват застигнати от хулигански прояви и в Пловдив, и в други градове на страната.

Този път поне тротинетката поне не е във водите на реката, констатират някои пловдивчани.

За гледката на пасящия кон местните са разделени. Някои не виждат нищо нередно, но за други това не би трябвало да е присъщо за една европейска столица на културата, каквато бе Пловдив преди няколко години.

Захвърлена електрическа тротинетка в Марица разгневи пловдивчани СНИМКИ

Но изглежда пловдивчани далеч не са толкова учудени от появата на животното. Някои отбелязват, че по улиците на града нерядко може да се видят припкащи кончета с каручки - въпреки забраната им, че дори и спортни колесници, теглени от животинска тяга.

Вижте някои от мненията на пловдивчани:

 "Вие какво очаквата? Отивате на Марица за риба и хоп... Айфеловата кула?", чуди се Ангел В.
 
"Защо да се лъжем, че сме в Европа? Даже в Ориента не сме!", смята Стоимен С.
 
 "Селска идилия", отбелязва Васил З.