Когато една жена оставила вратата на вътрешния двор отворена в събота сутринта, докато чисти къщата си в страничната улица, една дива свиня вижда в това своя шанс, пише Дарик.

Животното бутнало вратата и влязло в дневната и трапезарията. Собственикът на къщата се опитал да прогони неканения гост, но глиганът не приел подобно отношение и се хвърлил в атака.

Агресивната дива свиня ухапала и тъпкала мъжа до такава степен, че се наложило да бъде приет в клиниката с тежки наранявания.

Полицията не успяла да влезе в дирите на дивото животно. Атаката не е причинила допълнителни щети.

Не  е уточнено населеното място, в което се е случил инцидентът.

Преди дни друго животно нанесе щети на полицейски автомобил. Две дружинки гонили в продължение на 6 часа дива свиня, накрая тя намерила смъртта си след сблъсък с полицейска патрулка.

Инцидентът станал на пътя между селата Иваново и Остър камък, Харманлийско

Не всеки ден се случва: Преследвано прасе се натресе в патрулка!?

Друг глиган стана жертва на пътно-транспортна злополука в района на магистрала "Тракия", близо до отбивката за Костенец.

Глиганът попаднал под гумите на два преминаващи автомобила и им нанесъл тежки поражения. Първата кола е с напълно разбита предница, а водачът й изпаднал в шок от преживяното.

Заблуденото животно вероятно е било част от популацията на близък резерват, където дивите свине се отглеждат напълно свободно.

Разсеяно прасе се шибна в кола, а без "автокаско"... няма щети, няма пари!?