Може би си мислите, че няма ограничения за висококачествените храни, които кралските особи консумират. Според бивши членове на кралското семейство обаче, както и самите крал Чарлз III и кралица Камила, това не е съвсем вярно. Има четири храни, които те абсолютно никога не ядат. Бившият иконом и експерт по етикет Грант Харолд говори за забраните в кралското меню.

Една от храните, забранени за членовете на кралското семейство, е свързана с риск от хранително отравяне.

"Когато се хранят, членовете на кралското семейство трябва да внимават с миди поради възможно отравяне. Много умна стъпка е да избягвате да ядете морски дарове. Не искаме членовете на кралското семейство да имат сериозна реакция към хранително отравяне. Особено ако те са зад граница. Така че обикновено не го намирате в кралското меню", каза Харолд.

Правилата обаче са създадени, за да бъдат нарушавани, пише Express. Чарлз и Кейт ги пренебрегваха от време на време. През 2013 г. Чарлз не можа да устои да не вземе няколко стриди, докато присъстваше на фестивала на стридите в Уитстабъл. Кейт, докато посещаваше Бахамските острови през 2022 г., опита местен деликатес, който според журналисти „обикновено се смята за гениталиите на мъжки морски охлюв“. В по-голямата си част обаче кралските особи са склонни да се отказват от миди за всеки случай.

Две други храни, които кралските особи избягват, са много по-често срещани и повечето от нас ги включват в диетата си: лук и чесън.

"В Бъкингамския дворец не готвят с чесън, предполагам в случай на оригване. В менюто изобщо няма чесън, а лукът е в малки количества, вероятно поради същите причини", обясни Джон Хигинс.

Последната храна, която никога няма да бъде сервирана в двореца, е гъши дроб, тъй като Чарлз забрани ястието преди години заради „неетичния му метод на приготвяне“. За да се направи foie gras, патиците и гъските се хранят жестоко, докато черният им дроб се увеличи, но практиката се осъжда от много групи за правата на животните. Монархът, като привърженик на органичното земеделие и здравословния начин на живот, също е против.

Припомняме, че на 27 февруари беше съобщено, че е готов план в случай на смърт на крал Чарлз III. Известен е под кодовото име Операция "Мостът Менай".

Операция "Мостът Менай": разработен е план в случай на смърт на крал Чарлз III