Тюлен успя да изненада двойка англичани, излезли да поплават с падълборди край Дорсет.

Животното скочило на борда им и съвсем спокойно, без свян, използвало безплатния превоз, докато те се возили из морето.

Рейчъл Тауърс и нейният приятел Сам Бал решили да се насладят на хубавото време в Англия, когато към тях се присъединил и любопитния тюлен, който с интерес се насладил на компанията им.

Първоначално 24-годишното момиче се ужасило, когато морският обитател се блъснал в нея, но изненадващо за нея животното скочило на борда. Тюленът бил толкова масивен, че за малко да я преобърне. После обаче се успокоил и спокойно легнал, наслаждавайки се на лятното слънце.

Рейчъл преодоляла притеснението си, виждайки, че той е изключително дружелюбен. Така, мързеливо и спокойно, животното прекарало повече от час и половина, като скочало във водата, за да поплува, или да отиде при Сам.

"Той просто си седеше там, а по едно време дори почна да ръмжи. Малко се притесних, когато видях зъбите му. Но скоро след това разбрах, че няма никакво намерение да ме хапе и започнах да греба", разказва тя пред "Дейри мейл" за срещата си с морския обитател.

Така двамата учудени приятели се наслаждавали на компанията на дружелюбния тюлен, като споделят, че за тях е било невероятно приживяване да се докоснат до милата животинка.

Превод: GlasNews.bg