В очите на хората балерината обикновено е с грацилна и фина, витаеща като перце из сцената и... всеки излишен килограм в тази професия може да сложи край на кариерата й.

Не така стоят нещата с 33-годишната бразилка Джулия Дел Бианко. От дете пухкавелката не позволява физическите й дадености да се превърнат в пречка за мечтата й да стане балерина.

Самата тя се нарича първата професионална балерина с размер XXL .

Как Джулия не се отказва от мерака си да танцува и все пак постига успех?

Джулия Дел Бианко е от Лимейра, град в източната част на бразилския щат Сао Пауло, Сао Пауло, и играе балет от детството си. На 6-годишна възраст тя вече е участвала в първото си представление. Тази изява се оказва и първото трудно препятствие, което Джулия трябва да преодолее, изправена срещу критиките за собствената й фигура. Няколко дни след представлението всички в класа обсъждат снимките на пухкавата балерина.

"Момичетата разискваха как една балерина може да има коремче. Това беше първият път, когато се почувствах дебела", пише Дел Бианко в своя блог.

Въпреки това Джулия не се отказа от танците и решава, че никой не може да я откаже от мечтите й, въпреки че критичните отзиви за външния й вид не свършват дотук.

През юношеството Джулия вече е започнала още по-забележимо да пълнее. Преподавателите й препоръчват да се откаже от часовете по балет и се реализира в друга посока. Съвсем непознати също си позволяват саркастични коментари по неин адрес.

И така, в своя Instagram Дел Бианко си припомня един епизод, който се случва на една фотосесия в класа по балет, когато е на 15 години.

"Бях много тъжна, защото бях облечена с пачка в доста по-голям размер от другите. Твърде голям за тийнейджърка, особено балерина. С всичко това дойде усещането за пълен провал: нямам идеалното тяло и не правя нищо особено да отслабна, освен да танцувам. И си спомням как фотографът ми каза: "Леле, главата ти е толкова малка в сравнение с тялото ти!" И се засмя пред мен.

Разбира се, когато дойдоха готовите снимки, видях само малката си глава. Днес гледам тези снимки и си мисля колко много се мразех. Бъдете внимателни, когато коментирате тялото и външния вид на друг човек. Не знаете какво преживява той. Оставете вашите коментари за себе си", съветва Джулия Дел Бианко.

Въпреки факта, че малко хора вярват в кариерата на момичето, тя все пак постига целта си. Дел Бианко дори поема класически балетни роли в един от театрите в Лимейра.

"Никога не съм била зависима от мнението на другите. Дори и днес редовно посещавам различни балетни майсторски класове, за да се развивам по-нататък. А другите често ме гледат, сякаш съм сбъркала вратата. Но когато виждат как стоя на пойнт пантофки и как се движа, започват да се отнасят с уважение към мен.

Балетът не е само за слабите. Въпреки че, разбира се, дори за хора с нормално тегло това са големи натоварвания. Усещам, че ставите ми изпитват повишено напрежение, затова редовно се подлагам на прегледи. За щастие е съм имала сериозни травми", казва Джулия в интервю за германското издание "Myself".

Днес Джулия се изявява и като модел на ревюта на бразилски марки. Освен това редовно участва в снимки по проекта Pop Plus, който подкрепя жени с големи размери.