Джигити "летят" по улиците на България, но граждани не се предават, а креативно се борят с опасното пътно поведение. Подобен е и следващият случай. Неуморим "катаджия" следи за нарушители в центара на родно село, намиращо се в Североизточна България.

Става въпрос за манекен в полицейска униформа, подпрян на бетонен стълб, койт е облечен със светлоотразителна жителетка, палка, че и дори мнима пътна камера. Гледката е заснета в село Равна, община Провадия, област Варна.

Случката привлича вниманието на шофьори, които бързат да я споделят и в социалната мрежа Facebook.

Без съмнение ролята му е ясна - да "стряска" недобросъвестните водачи, които избират да нарушават правилата за движение в населеното място.

Подобна идея е осъществена не за първи път. Още преди месеци в пловдивското село Гълъбово манекен, облечен с полицейска униформа се появи край пътя.

Според местните жители - "полицаят" Иван върши много добра работа и е намалил скоростта на преминаващите автомобили значително. Той се появи на мястото си февруари 2023 година, като получи и камера.

При друг случай, по време на интензивните за трафика летни месеци, друга необичайна композиция са появи край път в наше село.

Старичък черен телевизор се мъдрел на крайпътно колче в Силистренско, а по монитора му били изрисувани странни бели точки. Някои граждани бързат да споделят, че откриват и известна прилика с камерите на КАТ - особено от известно разстояние.

Въобще - борбата с джигитите продължава с пълна сила.

Манекен, облечен като катаджия, стряска шофьори в Пловдивско

Куриоз! Необикновена гледка край наш път СНИМКИ