Човек никога не е доволен от това, което има. Докато е сам, се опитва всячески да си намери половинка, включително и по интернет. После, когато Купидон изстреля стрелите, а пеперудите се настанят в стомаха на двамата влюбени, внезапно започваме с умиление да си припомняме за отминалите дни.

И самота внезапно започва да звучи като свобода... Следващите 8 неща не искаме да ви звучат като повод да подадете документи за развод, уточнява edna.bg. По-скоро искаме да покажем на необвързаните, че имат  8 причини, заради които да се наслаждават на настоящето си. Тя, любовта, ще ги намери точно когато най-малко очакват.

Тогава нищо от това, което ще прочетете по-долу, няма да е по-важно от усещането да си обичан. 

Свободата: Да правиш планове само за себе си, да взимаш решения за пътувания, кариера или какво ще ядеш за вечеря без да се съобразяваш с никой – това е ценност, която необвързаните притежават, често без да се възползват от нея. А за хората, които имат деца, независимостта от чуждите желания е най-големият лукс.

Сметката в ресторанта: Може да звучи дребнаво, но да си сам е по-евтино. Вярно, при двойките бюджетът е общ, но така или иначе разходите са двойни. И ако и двамата решите да му „отпуснете“ края, едно излизане на ресторант спокойно може да наближи 100 лв. А с тези пари един необвързан може да се наслади на поне 3 вечери.

Очакването на нещо ново: Да намериш любовта на живота си е фантастично. Но да ти предстои да ти се случват хубави неща, е още по-фантастично. За двойките играта в любовта бързо се превърща в игра на нерви, ако не полагат усилия. Докато за една необвързана жена, например, флиртът е на една ръка разстояние.

Широкото легло: В романтичните представи на всички необвързани любовта е да спиш в прегръдките на някой. Този някой обаче, както показва практиката по-късно, заема прекалено много място в леглото, много се върти и пристига с дрехите и всичките си аксесоари. Така изведнъж мястото в гардероба става недостатъчно, етажерката в банята е претъпкана с (чужда) козметика.

Липсата на изневеря: Когато си сам, можеш спокойно да говориш с трима мъже едновременно и няма кой да ти се цупи за това. Можеш спокойно да излизаш с приятелите си от противоположния пол, без това да е повод за скандал.

Липсата на свекърва: И цялата сюрия чужди роднини, които трябва да се научиш да харесваш в името на семейния мир. Всъщност, най-големият проблем се появява по празниците, когато на човек му се иска да е със собственото си семейство, но се налага да е с чуждото, защото пък иска да е с любовта на живота си... Изобщо, на необвързаните им е много по-добре, защото трябва да се справят само със собствените си роднини. И точно по тази причина има достатъчно майки, на които понякога (разбира се, тайно) им се иска да са разведени, за да може поне тогава таткото да поема грижите за детето в някои дни от седмицата.

Да споделяш грижите на детето: Понякога грижите за детето се поемат само от единия родител, макар че и другият живее в същата къща. И точно по тази причина има достатъчно майки, на които понякога (разбира се, тайно) им се иска да са разведени, за да може поне тогава таткото да поема грижите за детето в някои дни от седмицата.

Да си сам, значи да спортуваш редовно: Това е азбучна истина. Дори няма нужда да я обясняваме с много думи. Всеки, влязъл във връзка, само в рамките на година, качва поне 5 килограма. Докато на свободните, така де, на „самотните“ това не може да им се случи. Защото имат времето, желанието и причините да се поддържат във форма.