Писма до френски моряци отпреди два века бяха открити във Великобритания, съобщиха АФП и ДПА. Писмата никога не са стигнали до подателите. Написани са през 18-и век по време на Седемгодишната война между двете държави. 

Писмата, които сега са отворени за първи път, представляват историческо свидетелство за времето. Те са писани от членове на семействата на моряците и са били задържани от Кралския флот. Първоначално интимната кореспонденция се е смятала за документация от военен интерес, а впоследствие 104-те писма са били прехвърлени в държавния архив. Там те са били забравени до момента, когато са привлекли вниманието на Рено Морийо, професор по история от университета в Кеймбридж.

Ексхумират легендарен кораб с потънало съкровище за $20 милиарда СНИМКИ

 

В началото отворих папките от любопитство, споделя Морийо, чието изследване на писмата от 18-и век е публикувано в сп. "Ле-з-анал". Впоследствие професор Морийо осъзнава, че е първият човек, който чете писмата. В по-голямата си част те са написанаи от жени и свидетелстват за начина на живот по време на война в отсъствието на мъжете, информира БТА.

 През 1758 г. една трета от близо 60 000 френски моряци са били затворници във Великобритания. За целия период на войната, която е спечелена от съюзниците, водени от Великобритания и Прусия, 65 хиляди души са били пленени от британците. Някои от моряците са починали от болести и недохранване, а други са били освободени. 

Най-после! След 4 години откриха крадците на златна тоалетна за почти $6 млн.