Приключва един от най-трудните периоди на тази пролет. Днес, 25 април, ретроградният Меркурий ще се върне към нормалното си състояние. И дори ако все още сме в буря за няколко дни, като цяло ще се почувстваме по-добре. 

Спомняме си, че ретроградният Меркурий, който беше в зодиакалния знак Овен от 1 до 25 април, се смята за явление, което може да повлияе на комуникацията, техническите проблеми и пътуванията на всички представители на зодиакалния кръг. Повечето хора дори отбелязват, че ретроградното движение на Меркурий внася общо усещане за хаос в живота им.

Много астролози смятат, че Ретроградният Меркурий може да доведе до недоразумения, закъснения, конфликти и проблеми в общуването на представителите на всички зодиакални знаци. Затова е силно препоръчително при неговото обратно движение да не започваме нови проекти, да не вземаме дългове и да не уреждаме важни неща. Защото с 90% вероятност резултатът ще бъде отрицателен.

И докато имаме кратка почивка до следващата ретроградност на Меркурий, която през 2024 г. ще бъде през август - от 5-ти до 28-ми - в зодиите Дева и Лъв, можете да си отдъхнете, защото повечето от забраните автоматично ще отпаднат след 25 април.

Как ще се подобри животът, когато Меркурий се върне към „нормалното си състояние“ на 25 април

Как ще се промени животът на всички зодиакални знаци, когато Меркурий спре да ретрогради на 25 април? Снимка © Shutterstock / FOTODOM

Смята се, че когато Меркурий завърши ретроградното си движение и се върне към нормалното - т.е. днес, 25 април, в зодиакалния знак Телец - в живота на земляните може да настъпят доста положителни промени. Life.ru ни казва какви точно:

1. Недоразуменията в комуникацията ще изчезнат

Много хора забелязват, че по време на Ретрограден Меркурий възникват проблеми с комуникацията. По-специално, има много кавги и недоразумения. Следователно след края на този период, когато планетата на общуването се върне в обичайното си положение, ще започне по-хармонично и разбираемо общуване с всички.

2. Проблемите вече няма да валят върху главите ви.

Спокойно и мирно – такъв ще бъде животът след 25 април, когато Меркурий се нормализира. Снимка © Freepik

Спокойно и мирно – такъв ще бъде животът след 25 април, когато Меркурий се нормализира. Снимка © Freepik

Когато Меркурий се движи назад, често възникват проблеми с оборудването, компютрите, телефоните и други устройства. След края на ретроградния период тези проблеми могат да изчезнат. Както и трудностите с това, че всичко пада от ръцете, разваля се и се губи.

3. Ежедневието ще започне да тече по-гладко

Много хора също забелязват, че по време на Ретрограден Меркурий нещата не вървят по план. Постоянно се появяват някакви препятствия, възникват забавяния и спънки. След като ретроградният период на Меркурий приключи на 25 април, животът ще стане спокоен и предвидим. Край на неочакваните прекъсвания на графика!

4. Усещането за хаос е намалено

Какво можете да правите на 25 април, когато Меркурий спира да бъде ретрограден? Снимка © Freepik / whyhomestudio

Снимка © Freepik / whyhomestudio

Както вече казахме, по време на Ретрограден Меркурий много представители на зодиакалните знаци изпитват повишен стрес. Струва им се, че вече не са в състояние да управляват живота си, появява се чувство на хаос и съмнение в себе си. След края на ретроградния период това чувство може да намалее и постепенно да изчезне напълно.

Какво да правим, когато Меркурий спре да е ретрограден на 25 април

Когато Меркурий завърши своето ретроградно движение, можете спокойно да започнете следните действия:

  1. Планиране и вземане на важни решения. След края на ретроградния Меркурий можете да планирате по-уверено делата си, да вземате важни решения и да стартирате нови проекти.
  2. Сключване на договори и сделки. Ако сте отлагали сключването на договори или сделки поради ретрограден Меркурий, сега можете да започнете тези процеси без страх.
  3. Общувайте и взаимодействайте. Сега комуникацията с другите ще стане по-хармонична и взаимодействието с други хора ще бъде по-продуктивно.
  4. Можете да пътувате отново. Ако сте планирали пътуване или ваканция, тогава след края на ретроградния Меркурий ще бъде по-благоприятно време за изпълнение на вашите планове.