Няма нищо по-вкусно от домашно приготвената храна. Тази рецепта освен, че е вкусна, е и много полезна. Начинът на приготвяне също е лесен.
Необходими продукти:
400 грама пилешко месо
2 броя моркова
1 брой зелена чушка (сиврия)
1/2 глава кромид
1/4 черен пипер
30 грама масло
2 стръкчета магданоз
фиде /3 рула/
Начин на приготвяне:
Сваряваме и обезкостяваме пилешкото месо. Прецеждаме бульона в купа. В 5 литрова тенджера на слаба степен загряваме маслото със ситно нарязаните кромид и морков. Добавяме сол или кубче пилешки бульон и нарязаното месо. Когато зеленчуците омекнат, сипваме бульона и нарязана на ситно зелена чушка. Когато заври добавяме натрошеното фиде и отхлупваме малко капака. Ври около 10-15 минути, да се свари фидето. Прибавяме измития и нарязан магданоз и черния пипер.
По желание супата може да се застрой с едно яйце. Разбиваме яйцето в дълбока чиния и добавяме с черпак от горещата супа към него по малко и бъркаме да уеднаквим (темпарираме) температурата. Сипваме сместа в супата с разбиване. По този начин супата е застроена. Да ви е сладко!
Очаквайте още изпитани рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg
Домашна рецепта за икономичен кекс
Как да приготвим домашна лютеница вкъщи по изпитана рецепта?
Как да приготвим торта гараш от едно време по домашна рецепта
Как да приготвим тас кебап със свинско месо? Ето я рецептата
Домашна рецепта за вкусно мляко с ориз
Авторска рецепта за пиле с ориз на фурна
Изпитана рецепта за печени пресни картофки с копър
Традиционна рецепта за пиле с плънка от ориз, гъби и зеле на фурна
Изпитана рецепта за свински пържоли на скара
Домашна рецепта за постни сарми от лапад на фурна
Рецепта за домашна торта с яйчен крем СНИМКИ
Изпитана домашна рецепта за пандишпаново руло със сезонни плодове СНИМКИ
Рецепта за вкусни лозови сарми СНИМКИ
Рецепта за сьомгова пъстърва на грил тиган СНИМКИ
Домашна рецепта за лазаня Капрезе
Тази е най-лесната домашна рецепта за вкусни мъфини със сирене