Благотворителен коледен концерт в подкрепа на 32-годишната Натали Василева, която страда от рак на стомаха, организират група приятели.

Концертът ще се състои на 18 декември, понеделник, от 19:00 часа в народно читалище "Христо Ботев - 1907" в кв. "Курило", Нови Искър. Символичният вход ще е 10 лева, но всеки посетител може да дари и повече средства по свое желание. На място ще има и кутии за дарения. 

Публиката ще има възможност да чуе изпълнения на Кали, Силвър, Група "Фантазия", Саша Сандра, Антонио, Ева-Марти, Наси, Валентина, Давид, Бобо Армани и др.

Водещи на събитието ще бъдат Ива Иванова, по-позната като Ivka Beibe и Борислав Борисов, познат на всички като Боби от онлайн предаването "Star Reporters".

Билети ще можете да откриете на касата на EasyPay на пазара в кв. "Курило", магазин КООП в с. Кътина, р-т "Свети Дух" в кв. "Кумарица", цветарски магазин "Фламинго" в кв. "Курило". Билети ще се продават и в деня на концерта.

Два часа преди концерта, в 17:00 часа, ще се състои базар с ръчно изработени играчки. Той ще се проведе във входа на читалище "Христо Ботев - 1907".

Натали Василева живее в село Кътина. През 2021 година започва да повръща и губи част от теглото си. След посещение при лекар ѝ назначават лечение с лекарства. Състоянието ѝ обаче не се подобрява, а два месеца по-късно откриват огромен тумор в стомаха ѝ, който пречи на приетата храна да преминава в храносмилателната система. Следва операция в столична болница, след която е подложена на по-лека форма на химиотерапия.

Натали се връща на работа, но получава нов признак, че нещо не е наред – очите ѝ пожълтяват. Оказва се, че черният ѝ дроб не функционира, а след първия тумор има метастази на черния дроб. Новият тумор обаче не може да бъде премахнат по никакъв начин. Заема 2/3 от черния ѝ дроб и е резистентен към химиотерапии.

Единственият шанс за Натали да оцелее е лечение в Израел. Тя вече работи със специалисти в Медицински център „Асута“, където проф. Меримски и връща надеждата за живот. Там са ѝ направени генетични изследвания и е установена мутация.

Сумата за лечението на Натали обаче се оказва непосилна за нея и близките ѝ. Струва 25 000 лева на месец и ще продължи около година.

Можете да помогнете на Натали, като изпратите средства по дарителската ѝ сметка:

Дарителска кампания за младата жена е организирана е в платформата PavelAndreev.BG. Вижте ТУК как можете да помогнете и чрез нея.

Междувременно във Фейсбук групата "Помощ за Нати" се организират различни търгове за набиране на средства за лечението на 32-годишната жена.