Мъж спечели 750 000 долара (608 900 британски лири), след като заведе дело срещу любовника на съпругата си, благодарение на стар закон, който позволява на един от съпрузите да съди друг човек, ако смята, че той е причина за разтрогване на брака вследствие на "грешни или злонамерени действия".

Кевин Хауърд от американския щат Северна Каролина бил шокиран, когато разбрал, че жената, за която е женен от 12 години, има любовна афера с негов колега.

Според съдебните документи решението за "отчуждение на привързаността" е било в полза на Кевин. Твърдението съществува само в няколко щата на САЩ.

За щастие на Кевин, неговият роден щат - Северна Каролина е един от тях.

Законът, който е наречен "закон за домашна злоупотреба", означава, че съпругът може да съди друго лице за "целенасочена намеса в брачните отношения" и "ухажване на партньор".

Кевин, който сега е разведен, казал, че бракът му започнал да се разпада след 12-тата година.

Говорейки пред телевизия WITN, Кевин казва: "Първоначално жена ми, ми беше казала, че иска развод, защото работя твърде много и не прекарваме достатъчно време заедно. Споменавам това като част от грешката си в ситуацията, но все пак тя ми нанесе ужасен удар, мислех, че си имаме доверие след 12 години заедно".

Когато Кевин усетил, че нещо не е наред, решил да наеме частен следовател. След това аферата била разкрита.

"Това беше най-неприятното нещо, което ми се е случвало - беше все едно някой да ти съобщи, че член на семейството ти е загинал".

Кевин имал любовникът на жена му за приятел, но въпреки това се намесил и развалил брака им, затова иска хората да си припомнят колко важен е бракът.

Той добавя: "Заведох делото, защото чувствам, че е много важно хората да разберат свещеността на брака, особено в тази възраст, когато хората поставят под въпрос морала на всеки. Поставят под въпрос отговорността на всеки човек и държавата ме подкрепи за това".

Законът за "отчуждаване" е признат в шест щата в САЩ - Северна Каролина, Хаваи, Мисисипи, Ню Мексико, Южна Дакота и Юта.

Превод: Glas.bg