Добрите, лошите, грозните, всички сме в едно. Обстоятелствата и понякога неспособността ни да се справим с тях променят доброто в нас на грозно. Нека разберем как Козирогът се представя в тъмния свят.

Козирогът е земен знак, управляван от Сатурн. Известно е, че Сатурн е леденостудена суха планета, символизираща материалните придобивки. Това също придава известна студенина на зодия Козирог. Тези хора могат да бъдат изключително материалистични и амбициозни, до такава степен, че могат да бъдат толкова фокусирани върху правенето на пари и постигането на успех, че всеки, който не се съобразява с техния стандарт за отдаденост към работата, може да бъде безмилостно отстранен от екипа. Липсва им емпатия и нямат прошка за бавните, мързеливи и некомпетентни хора. 

Песимизмът е черта, която лесно може да се свърже с тази зодия. Липсата на успех и неспособността да бъдат там, където желаят да бъдат на стълбата на успеха си, може да ги направи остри песимисти. Това може да стане толкова силно изразено, че да ги направи цинични или дори депресивни. Веднъж разочаровани, за другите става доста трудна задача да могат да ги вдъхновят или да ги върнат към оптимизма.

Трудно се изразяват емоционално, тъй като са знак, който постоянно търси материална основа. Сякаш имат стена около себе си и дори най-близкият им довереник може да сметне за невъзможно да разбие тази стена. Те са емоционално недостъпни и бягат на хиляди мили от уязвимостта.

Ангажиментът идва с голяма трудност за тях и следователно Козирогът е един знак, който намира за трудно да се установи в брака. Ако сте заклет романтик и сте си паднали по Козирог, най-добре е да потърсите по-зелени пасища. Тази зодия не е за романтиците. Всъщност, когато тъмната им страна вземе връх, те имат склонност да стигат до крайности. Те може да са с вас днес, но може да ви изключат утре, когато им е удобно или защото сте престанали да се вписвате в тяхната схема на нещата.

Някои представители от зодия Козирог няма да ви простят, ако сте ги наранили. Дори и да се преструват, че са добре, не забравяйте, че в сърцето си, те няма да ви простят до края на живота си. И ако мислите, че можете да се върнете отново към старото си аз, забравете за това. Връзката никога повече няма да бъде същата.

 Всъщност те имат склонността да задържат този гняв дълбоко в себе си, твърде дълго, да го оставят да къкри в себе си и да оставят тези чувства да избухнат наведнъж, по-отровни, по-тежки. В крайна сметка те се управляват от планета, която няма да ви спести наказание..

Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил езотеричният и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.