Снощи се проведе първата номинационна битка за седмицата в "Игри на волята: България", в нея племената трябваше да наредят пъзел, който образуваше изречение.

За да редят пъзела, те трябваше да освободят 8 топки, плувайки до понтон и обратно, отплитайки топките от въжени лабиринти.

За Славяни в битката не участваха Март и Георгиос, които останаха в резиденцията заради контузиите, дали двамата ще последват съдбата на Атанас?

През цялото време на битката Славяни водеха и изглеждаха като сигурни победители, но пъзелът ги забави, което даде шанс на Траки да наваксат и в крайна сметка първи да наредят изречението, с което спечелиха битката и оставиха Славяни за пореден път да номинират.

При липсата на Георгиос и Март обаче се видя, че мъжете също могат да попадат в номинации и това се случи с Томас.

Според останалите войни той се представя най-слабо на игрите и това е причината да го номинират.

"Най-голямата ми грешка е, че опитах да съхраня племето, оказа се, че на племето не му пука. Удари ми шамар", бяха първите думи на номинирания.

Томас обвини Амелия-Мира за номинацията си, защото нейният глас беше решаващ. Дали сега Славяни няма да предприемат тактиката, която имаха Траки и да загубят нарочно, за да пратят Амелия-Мира срещу Томас? Това ще разберем тази вечер от 21:00 часа.