Жаклин Таракчи е новият Глас на България за 2022 г. Тя спечели голямата награда от 50 хил. лв. и мечтаната титла с най-много от гласовете на зрителите.

В неделя вечерта финалистите Жаклин Таракчи, Соня Михайлова, Десислава Латинова, Калоян Николов, Виктор Стамболов и Александър Петров излязоха на сцената, за да се борят за титлата в шоуто.

Те бяха подкрепени от шест големи български музикални звезди в лицето на Маргарита Хранова, Меди, Поли Генова, Кристиян Костов, Михаела Филева и Jeremy.

Мария Митева от "Гласът на България": Искам да създам стойностни песни

На финалния етап публиката избра да останат Жаклин Таракчи от отбора на DARA и Калоян Николов от отбора на Любо Киров. Двамата изпълниха по една песен и призоваха зрителите да гласуват за тях, но най-много гласове събра Жаклин и така тя е новият глас на България.

Финалната песен, която Жаклин изпълни на сцената на „Гласът на България“,  беше „Повей, ветре“ на Паша Христова. Преди това се представи с песен на Лара Фабиан и в дует с Михаела Филева – с парчета на Марая Кери и Уитни Хюстън.

Млад и безумно талантлив: Максим от "Гласът на България" пред GlasNews

Младата изпълнителка е с разградски корени. Майка й е родена в Разград, а баща й е арменец. Към днешна дата Жаклин живее в София.