Мария Митева е от карловското село Певците, но живее в Казанлък. Брюнетката участва в новия сезон на "Гласът на България" и с впечатляващото си изпълнение на Кастингите на тъмно обърна стола на поп фолк певицата Галена, така тя продължава напред в нейния отбор. "Мария има изключителна бленда. Такъв тембър мога да сравня само с гласа на Глория. Вярвам, че тя може да изпее много хубави песни.", сподели Галена в национален ефир.

33-годишната Мария се занимава с музика от 17 години. Пее по всякакви мероприятия - кръщенета, сватбени тържества, частни партита. Мечтата й е да има любовта на публиката. Повече от десетилетие Мария и половинката й са заедно както в живота, така и в професията, тъй като той е тонрежисьор. Именно Николай е инициаторът карловската певица да се запише в "Гласът на България".

Мария разказа пред GlasNews.bg повече за участието си във формата "Гласът на България" и за любовта към музиката. Тя сподели, че има огромно желание да се развива в музикален аспект, за да радва публиката. Още любопитни подробности - прочетете в интервюто.

- Разкажете малко повече за себе си на нашите читатели. Коя е Мария Митева и защо решихте да се занимавате с музика?

- Здравейте! За себе си мога да кажа, че аз произхождам от семейство с потекло на музиканти. Прадядо ми е свирил на цигулка, дядо ми свиреше на акордеон, баща ми свири на китара, а аз, както се казва - крушата не пада по-далеч от дървото, станах певица. Дядо ми ме учеше да пея народна музика, а баба ми ми казваше: "Не го слушай дядо ти, остави я тая народна музика, пей модерна музика, ще слушаш Лили Иванова, Силвия кацарова, Глория, Тони Дачева". В моето семейство всички са на различни жанрови вълни, баща ми обича да слуша и свири БГ естрада и рок, а майка ми е на противоположния полюс, тя обича сръбска музика. Следователно от всеки съм възприела различните стилове и репертоарът ми е много разнообразен.

- Всъщност от колко години сте в музикалния бизнес?

- От 14-15 годишна започнах да се изявявам по-професионално с местните музиканти и DJ по най-различни мероприятия в нашия регион и така до ден днешен. Вече 17-18 години.

Фотокредит: Олег Попов

- А каква е Вашата житейска и професионална мисия?

- Моята житейска мисия е да работя и да се развивам в музикален аспект, за да мога да доставям на публиката веселба и добро настроение.

- Вие сте родом от Карловско. Ако трябва да бъдем по-точни - село Певците. От този край е и друга популярна певица, чието име нашумя в последните години, а именно Таня Маринова. Познавате ли се с нея и какво мнение бихте споделили за нея?

- За Таня Маринова мога да кажа, че я познавам, но почти не сме имали съвместни участия. Тя е в една среда, а аз съм в друга.

- Защо решихте да вземете участие в шоуто "Гласът на България"?

- За участието в "Гласът на България" инициатор беше моят приятел, а и не само той - и много от гостите на ресторанта в Павел Баня, в който работих последните 5 години. Гостите, дошли да се забавляват на участията ми, винаги ме насърчаваха да се запиша за участие в музикалното предаване.

Мария на сцената на "Гласът на България"

- На изпълнението Ви се обърна само един стол - този на поп фолк изпълнителката Галена. Очаквахте ли да се обърнат и останалите треньори? Каква смятате, че е причината да не се обърнат Любо, Дара и Иван Лечев?

- Изпълних поп фолк песен и смятам, че е нормално представител на поп фолка в журито да се обърне. Мисля, че останалата част от журито не се обърнаха, защото не са любители на този стил музика и поради факта, че излизам за първи път на такава сцена - бях много притеснена, не успях да контролирам орнаментиката си. На мнение съм, че можех да се представя доста по-добре.

- Предлагам, че сте доволна от факта, че сте в отбора на Галена, тъй като преди да излезете на сцената Вие споделихте, че искате тя да е ваш ментор в предаването. А какво всъщност е мнението Ви за Галена?

- Да, радвам се, че съм в отбора на Галена. Галена е една от най-успешните певици в бранша, има страшно много фенове и аз съм една от тях.

- Вие се представихте с песен на друга поп фолк звезда - "Дар от Бога" на Глория. Защо се спряхте на тази песен? Доколкото разбрах, Глория е ваш любим изпълнител. Мечтаете ли си за кариера като нейната?

- "Дар от Бога" е първата песен, която съм изпяла на сцена, когато бях на девет годинки, това се случи на празник на нашето село, затова реших да участвам с тази песен на Глория. Самата Глория няма пошли песни, тя е кралицата на поп фолка! Определено си мечтая за кариера като нейната.

Мария в популярно развлекателно шоу / Фотокредит: Олег Попов

- На какво изпълнение ще заложите за следващия етап на шоуто? Да очакваме ли изненади?

- Следващият път ще изпея една много известна дуетна песен от поп фолка, но засега няма да я оповестявам коя е, защото предаването не е стигнало още до този етап.

- Твърде рано е да коментираме, но да си представим, че има вероятност да сте сред финалистите в шоуто - как ще се промени животът за Вас, ако спечелите формата?

- Ако стигна до финал и спечеля формата, мисля да инвестирам в музикалната си кариера и да създам стойностни песни, които да се слушат от малки и големи.

- Има ли нещо, което бихте искала да кажете на хората, които Ви подкрепят? Вие си спечелихте доста фенове именно от формата.

- На хората, които ме подкрепят искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ! И ще направя всичко възможно да не ги разочаровам!

- А какво ще пожелаете на читателите на GlasNews.bg?

- Пожелавам на читателите на GlasNews.bg да бъдат живи и здрави, както и много успешни. Нека посетителите на сайта Ви да стават все повече!

Вижте тук изпълнението на Мария Митева на Кастингите на тъмно в "Гласът на България"

Саша-Сандра пред GlasNews: Пазете любовта, за да е трайна и вечна!

Джордан пред GlasNews: Цветелина Янева е една от най-любимите ми колежки!

Таня Боева за тежките моменти в живота си и за музикалното си завръщане

Фолк звездата Кирил пред GlasNews.bg: Живеем в ужасно материален свят