Саша-Сандра, както е артистичният й псевдоним, е на 36 г. и е родена в гр. Ракитово. Тя се занимава с пеене от 13-годишна. През 2012 г. с бившата си любов Веско създават "Рико Бенд". Групата натрупва огромна популярност сред поп фолк феновете. Те записват парчета с едни от най-големите имена в музикалния бранш. Саша и Веско слагат край на връзката си в края на миналата година. Тогава тя се отцепи и от оркестъра и стартира самостоятелна музикална кариера. Това провокира много въпроси, част от тях повдигаме и в днешното интервю с певицата. А само преди дни Саша представи и нова песен, за която даде повече подробности първо пред екипа ни.

Междувременно изпълнителката дава първото си интервю, след като отвори нова страница в живота си и стъпи на музикалната сцена с нов артистичен псевдоним - Саша-Сандра. "Вярвам, че оттук нататък само хубави неща ми предстоят.", каза Саша пред GlasNews.bg, какво още сподели - продължете да четете. 

- Здравей, Саша... или Сандра? Как следва да се обръщаме към теб, тъй като последният ти сингъл, промотиран преди броени дни, е представен с нов творчески псевдоним?

- Здравейте! Точно така, както ви го представих преди няколко с новото ми парче - САША-САНДРА.

- Кое наложи смяната на името? Може би раздялата ти с "Рико Бенд"? И всъщност защо реши тази промяна в творческия псевдоним да се случи точно сега? Да отбележим за хората, които не са запознати, че ти не си част от "Рико Бенд" от края на миналата година. Не беше ли по-удачно още тогава да смениш псевдонима?

- По-скоро раздялата ми с бившия ми съпруг. Вече официално сме разведени... И смятам, че "Саша-Сандра" в този случай е доста по-подобаващо от "Саша-Рико". А и Сандра идва от Александра, Сашка и т.н. Аз съм артист човек и някак си двойно име ме кефи повече. Като казвам двойно, нямам предвид да се включи и фамилията. Затова се спрях на съкратения вариант "Сандра". Честно казано - от доста години харесвам това име, може би от 2010 някъде.

- Да разбираме ли, че отваряш нова страница в музикалното си творчество?

- Разбира се! Нова страница, ново начало за мен, нов живот, нови приятели... Вярвам, а и вече го усещам на гърба си, че оттук нататък само хубаво ми предстои. С Божията воля, разбира се.

- Ти беше емблема в популярния бенд. И за да сложим точка на спекулациите - Каква беше причината да сложиш край на творческия си път с оркестъра?

- Да, "Рико Бенд" го създадохме аз и бившият ми съпруг. Може би за това феновете на бандата ме наричат "емблема", но сега дойде време да вървя по свой собствен път и да развия своя солова кариера.

- Каква е Саша след раздялата си с "Рико Бенд", а и след раздялата с Веско Риков, който беше твой спътник в живота?

- Доста от феновете знаят, но все пак да го кажа още един път. Това всъщност е причината да дам начало на соловата си кариера. Като при повечето двойки днес - и ние се разделихме с Веско Риков и след раздялата ми с него в личен план, смятам, че не би следвало да продължа да бъда и част от групата. Или поне един нормален човек мисли така според мен. А тези, които ме познават, знаят каква е Саша - тя е работохолик и супер отговорна към това, което прави! Да не звучи самохвално само.

- Знаеш, че феновете се вълнуват от личния живот на звездите, затова и задавам въпроса - има ли нова любов в живота на Саша?

- Аз бях цели 19 години обвързана. Сега смятам, че е време малко да си събера мислите, да работя още по-здраво, да мисля повече за една вечна любов - МУЗИКАТА! Ако има нова любов в живота ми, смятам да си остане за мен... Знам, че е любопитна и пикантна тази тема за феновете, но... Питайте патило, а не старило - ЩАСТИЕТО ОБИЧА ТИШИНА! Бих казала още: Пазете любовта, за да е трайна и вечна!

- Както съобщихме и в началото на разговора ни, преди броени дни ти представи нов сингъл - различен и провокативен, точно в типичен за теб стил. Би ли ни казала как дойде идеята за тази песен, озаглавена "Мръсница"?

- Песента е по музика на Румен Борилов, който в началото беше написал и текста към парчето. И текстът беше коренно различен от това, което се пее в момента. Пусках парчето на близки приятели, одобриха го... Но ето, че и ти сам определи, че стилът ми е провокативен. Чудихме се дали да не го редактираме малко. А междувременно аз съм човек на двете крайности. В крайна сметка реших, че текстът трябва да е друг. В главата ми беше, че текстописката Петя Радева трябва да ми го направи, а не бях работила с нея до момента. Намерихме се. И за около два дни го направихме.

- Какво послание би искала да предадеш с това темпераментно парче?

- Добрите момичета да не бъдат "Мръсници" в живота! Истинските мъже харесват различни жени - в днешно време има достатъчно "Мръсници".

- Меломаните са категорични, че сингълът ще се превърне в един от фолк хитовете на лято 2022, а какво е твоето усещане?

- Гледам, че в Тик-Ток вече е сред най-популярните. Естествено, че ще се радвам, ако се превърне в хит. Аз влагам много емоция, труд и всичко, каквото е необходимо за едно парче. И ако нещо не е ок, не пускам песента на бял свят, докато не усетя, че е така както трябва. "Мръсница", например, е песен от една година. Сега й е дошло времето - сега съм я пуснала.

- "Мръсница" по лична история ли е и сингълът насочен ли е конкретно към някого?

- Жалко, ако някой се намери в това парче... или някой друг усети, че е за някого. Вече казах, че истинските мъже харесват различни момичета. А да си мръсница в душицата... Хмм, не е окей.

- Във видеоклипа към песента участва атрактивна изпълнителка от каталога на "Пайнер", а именно Биляниш. Защо реши точно тя да бъде част от клипа и какви са впечатленията ти от нея?

- Търсихме момиче, което да заснемем във видеоклипа. И не успяхме да намерим... Все пак снимах видеото в разгара на лятото - всичко живо е по морето. Биляниш видя на къде вървят нещата и без да му мисли каза: "Аз ще се снимам. Аз ще играя мръсница!". При което аз бях и шах, и мат. После разбрах, че не се шегува - дойде на снимките и за половин час приключи заснемането на кадрите й към парчето. Искам специално да й благодаря. Продължавам да съм без думи за жеста, който направи. Аз не съм свикнала така... Божа работа! Тя е един човек с огромно сърце!

- Сега тя се снима в твое видео, но можем ли да очакваме и музикален дует между вас двете?

- Хмм... Не знам дали мога и имам право да говоря, ха-ха. Защо да не може... Удоволствие ще е за мен!

- Бих искал да отбележа, че напоследък си доста продуктивна в музикалната си кариера. На какво се дължи това? Откъде събираш сили и енергия?

- Истината е, че винаги съм била такава. Разликата е, че сега работя и всичко правя за Саша-Сандра. А преди не бях сама и затова не се забелязваше толкова. Музиката за мен е следващото съвършенно нещо след човека. Музиката е любов! Музиката ми дава сила и смисъл да живея! Безкрайно съм благодарна на Бог, че се занимавам с това, което обожавам!

Снимки: Иван Стефанов / Фотограф

- А какво да очакваме след "Мръсница"?

- След "Мръсница" е ред на най-любимата ми песен за тази година. Казва се "Жадна", но повече нищо няма да издам. Само ще споделя, че нямам търпение да излезе.

- Успя ли да си починеш това лято или се отдаде изцяло на работа, а може би успяваш да съчетаваш приятното с полезното?

- За съжаление съм се отдала 100%, дори 110% на работата. В началото на разговора казах, че си падам малко работохолик. Но след летния ми маратон ще дойде време и за почивка, разбира се.

- Благодарим ти за това интервю! Какво е твоето пожелание към читателите на GlasNews.bg?

- Ще им пожелая да бъдат здрави, да бъдат истински и стойностни хора в живота! И благодаря, че прочетоха това интервю!

Вижте и чуйте "Мръсница" - новото музикално предложение на Саша-Сандра:

Таня Боева за тежките моменти в живота си и за музикалното си завръщане

Джордан пред GlasNews: Цветелина Янева е една от най-любимите ми колежки!

Защо Силвър кръсти новата си песен на Миа Халифа?

Фолк звездата Кирил пред GlasNews.bg: Живеем в ужасно материален свят