Джордан e певец с лесно разпознаваем глас, с мек и лиричен тембър. Без съмнение младият певец притежава един от най-добрите гласове на съвременната поп-фолк сцена. Талантът му е безспорен и многократно признаван от колеги и музикални критици. Топлият и лиричен тембър му донесе определението “най-романтичният глас на България”, а изключителната орнаментиката му помага с лекота да изпълнява песни във всички жанрове. Роден е на 15 март в град София. От малък се занимава с музика и на 19 г. започва своята професионална кариера. От работата си с различни формации Джордан създава богат репертоар от български попфолк, фолклор и балканска музика.

Съвсем наскоро Джордан представи новата си песен за лято 2022, тя носи заглавието "Красив герой" и е фючъринг с Цветелина Янева - това е и поводът за срещата ни с изпълнителя. В специалното интервю за GlasNews.bg, Джордан разказва повече за парчето и защо е избрал точно Цветелина Янева да се включи в него, разкрива и какво е мнението му за хитовата изпълнителка.

- Джордан, преди няколко дни представи нова песен - "Красив герой", това ли е твоята заявка за летен хит или меломаните следва да очакват още нещо от теб до края на лятото?

- Здравейте! Да, песента излезе преди броени дни, това е нашето лятно предложение. Пожелаваме много емоции на всички, които я слушат! 

- Сингълът се хареса на меломаните, съдим по гледанията в YouTube и шерванията в социалните мрежи. Също - дни след премиерата си, влезе в трендинг класацията на платформата за видеосподеляне. Ти доволен ли си от успеха му?

- Много съм доволен от развитието на песента! Благодаря на всички, които споделиха положителните си отзиви за парчето, щастлив съм се, че успях да зарадвам почитателите си с песен, на която да се забавляват! 

- Специална дама взима участие в песента - това е Цвети Янева. Защо реши тя да се включи на фючъринг към "Красив герой"?

- Цветелина Янева е една от най-любимите ми колежки.. Обожавам гласа и творчеството й! За мен е удоволствие да имам песен с нея и й благодаря за приетата покана! 

- Всъщност това е първата ти песен с Цветелина Янева, отбелязвам обаче, че е фючъринг, а да очакваме ли и дует между вас?

- Твърде възможно е.

Цветелина Янева се завръща с нещо грандиозно ВИДЕО

- Какво е мнението ти за нея Цветелина и как протече работният процес?

- Мнението ми е, че тя е страхотен музикант! Възхищавам се на таланта й! Много харесвам проектите, които е реализирала през годините! Класа, стил, ТАЛАНТ - с тези думи бих я описал. Работният процес по записването на парчето протече леко и забавно.

- Прочетох в коментарите под видеото, че меломаните те определят като недооценен изпълнител - ти смяташ ли, че това е така и защо мнението на музикалните фенове е такова?

- Не мога да се определя като недооценен... През годините съм получавал много любов и подкрепа от публиката си! Изпял съм много хитове, които са ми давали висок рейтинг и удовлетворение! Аз съм може би един от малкото изпълнители, които не правят нещата на живот и смърт и на всяка цена! За мен музиката преди всичко е едно велико ИЗКУСТВО и правя песни тогава, когато имам какво да кажа! Често се случва и да нямам потребност от това да БЪЛВАМ продукция само, за да съм актуален… от там може би идва усещането в хората, че съм недооценен, защото не се набивам постоянно в полезрението им! 

- Има ли някоя песен от репертоара ти, която приемаш като различна от всички останали и защо?

- Старая се да има разнообразие в репертоара ми! Като различна определям “Ангелите плачат”, защото е балада и въпреки че, за съжаление, подобен тип песни не се слушат много, има над 20 милиона гледания! 

- В разгара на лятото - Джордан ще се отдаде на работа или на почивка?

- И двете - ще работя и ще почивам.

- И като споменахме работа, да отбележим, че част от Ковид мерките отново се завърнаха, а случаите скачат нагоре. Дали отново няма да се стигне до затваряне на нощните клубове... Какво мислиш?

- Не мога да гадая.. надявам се да не се стига до там! Според мен има доза спекулация в цялата “ковид” схема - цели се нов световен ред и нещата се диктуват от високите “етажи”.

- Благодарим ти за това интервю! Пожелаваме ти лято, изпълнено с радост и незабравими мигове, а ти какво би пожелал на читателите на GlasNews.bg?

- И аз благодаря! Пожелавам на читателите Ви да са здрави и да имат много късмет, много положителни и щастливи моменти!

"Красив герой" на Джордан - гледайте и слушайте тук:

Таня Боева за тежките моменти в живота си и за музикалното си завръщане

Защо Силвър кръсти новата си песен на Миа Халифа?

Фолк звездата Кирил пред GlasNews.bg: Живеем в ужасно материален свят