Талантливият певец Денис Теофиков продължава да живее в сърцата на своите приятели и почитатели, макар вече да не е на този свят. Музикантът Ави Бенеди обаче смята, че хората могат лесно да бъдат забравени, особено в днешното забързано общество. В официалната си страницата във Фейсбук той написа: "Денис е пример за това".

"На днешния ден преди 5 години Денис Теофиков беше в моето студио с баща си и ми пяха. Беше много талантливо дете. Имах големи планове за него. Но за съжаление е произведен от грешните хора", отбелязва израелският композитор и изпълнител Ави Бенеди.

Ави Бенеди допълва още, че Денис, който завинаги остана на 21 години, може да е изиграл важна роля през живота си, но след смъртта му бързо е забравен.

"Вече почти никой не говори за него, което показва колко краткотраен може да бъде интересът на хората. Този процес е тъжно, но често срещано явление. Всички сме, метафорично казано, като кукли в куклен театър. Докато представляваме интерес, за нас ще се говори и ще ни забелязват. Веднага след като този интерес отслабне, ние сме изтласкани от общественото съзнание и забравени. Това може да се отдаде на начина, по който работят медиите и как консумираме информация. Сензационните и актуални теми доминират в заглавията, докато миналото бързо остава на заден план. Този цикъл на запомняне и забравяне е част от нашата човешка природа и нашата социална структура", пише Бенеди.

Жена на име Сърмена Папазова написа в коментарите под публикацията на Ави Бенеди, че не е съгласна с част от написаното от музиканта.

"Не съм съгласна, че е забравен... или хайде, така ще го кажа - много негови "приятели" и колеги май го забравиха. Но по-голямата част от другите хората не са! За мен, по един или друг начин, той е от малкото хора, които са оставили следа и ще бъдат помнени и обичани въпреки всичко! Денко, липсваш и никога няма да бъдеш забравен!", отбелязва жената.

На този коментар Ави Бенеди отговаря така: "Поне не се скрих да кажа истината. Много мои колеги използваха смъртта му, за да получат медийно отразяване. По-добре да не казвам имена. И точно тези хора се осмелиха да кажат, че някои като мен просто са искали пиар! Затова ме поканиха да участвам във всички телевизионни предавания и отказах да отида. Един пост беше достатъчен, за да разберат истината какво ми се случи с Денис!".

През 2021 година друга публикация на Ави Бенеди, отново свързана с Денис Теофиков, стана вайръл в социалните мрежи. Тогава Ави разказа за запознанството им и призна, че преди време бил предложил на Теофиков договор към неговия лейбъл. Така обаче до подписването му не се стигнало по неясни причини.

Денис Теофиков почина през 2021 г. при неизяснени обстоятелства след падане от седмия етаж. Той бе считан за бъдещата голяма звезда в поп фолк жанра. Смъртта на Денис потопи в скръб музикалния бранш.

Силвър за сингъла с Денис Теофиков: Искахме да заснемем видео, да пеем рамо до рамо

Семейството на Денис Теофиков пуска още една неиздавана негова песен

Поп фолк гилдията скърби! Изпращат Денис Теофиков СНИМКИ

Арестуваха приятел на Денис Теофиков. GlasNews с данни от разследването