71-годишната френска първа дама Брижит Макрон ще изиграе епизодична роля в сериала на Netflix „Емили в Париж“. Тя ще играе себе си във втората част на четвъртия сезон на шоуто. Имаше слухове, че тя ще се появи в проекта още през април.

Костюмографите на шоуто няма да препоръчват тоалети за Брижит, защото тя ще се появи със собствените си дрехи. Както знаете, мадам Макрон много харесва Ив Сен Лоран, а също така е известна с отличния си вкус при избора на по-семпли ежедневни ансамбли, съобщава The Guardian.

Изпълнителката на главната роля Лили Колинс не крие възхищението си от перспективата да работи със съпругата на президента на снимачната площадка.

„Ние измислихме идеята за епизодичната роля, когато (създателят на програмата) Дарън Стар и аз я срещнахме в Елисейския дворец през декември 2022 г. Тя е голям фен на сериала и прие споменаването й в първи сезон с голям хумор. Тази сцена в сезон четири - беше намигване, и снимането с нея беше едновременно чест и истинска радост“, каза тя.

Това ще бъде вторият път, когато Макрон играе себе си на екрана. През 2018 г. тя се появи в Cringing Rooms, френски комедиен сериал за двама плувци с увреждания.

Освен това във Франция се работи по биографичен филм за първата дама, наречен "Брижит, свободна жена".

От стартирането си през 2020 г. Емили в Париж привлече значителна публика. Първата половина на четвърти сезон дебютира с близо 20 милиона гледания и сериалът постоянно се появява в топ 10 на Netflix, дори когато се появява в заглавията с абсурдните си сюжетни линии и сладникавото описание на Париж.