Ново проучване на американски автори шокира с подробности за смъртта на известната актриса. Британският таблоид Daily Mail публикува на страниците си откъси от книгата на Майк Ротмилър и Дъглас Томпсън «Bombshell: The Night Bobby Kennedy Killed Marilyn Monroe».

Както отбелязва вестникът, новата биография на холивудската дива съдържа шокиращо предположение, че братът на президента Кенеди - Робърт, е станал убиец на актрисата.

Според авторите той е отровил Мерилин Монро с отрова.

Според теорията на бившия полицай от Лос Анджелис Майк Ротмилър именно Боби Кенеди е наричан убиецът на актрисата в досието на тайната полиция. Полицаят казва още, че актьорът Питър Лоуфорд, който е бил свидетел на престъплението, му е казал за това.

Припомняме, че официалната версия за смъртта на Монро е отравяне с барбитурати. Смъртта е настъпила през нощта на 5 август 1962 г.

По-рано, като гост на парти в Ню Йорк, Мерилин танцува пет пъти с брата на президента, главния прокурор Боби Кенеди. Но същата вечер тя отива в апартамента на Джон Кенеди в хотел Carlyle, откъдето се прибира у дома в Калифорния на следващата сутрин.

Тогава Лоуфорд, съпругът на сестрата на Джон и Боби, Пат Кенеди, се обажда на актрисата, за да я информира, че никога и при никакви обстоятелства не трябва да вижда президента отново. И три дни по-късно актрисата умира. Разследването сметна, че това е самоубийство.

Майк Ротмилър твърди, че Робърт Кенеди лично й е дал отровата, а Лоуфорд е стоял и наблюдавал смъртта на звездата. Твърди се, че последният му е признал под натиска на самия полицай през 1978 г.

Самият Ротмилър мълча няколко десетилетия, докато колегите, които разследваха случая, бяха живи. След 40 години той реши да каже истината.

Той каза още, че през август 1982 г. мафията вече го е нападнала, почти веднага след признанието на Лоуфорд. Ротмилер е прострелян с пистолет и е ранен.

Документите, инкриминиращи Боби Кенеди, Ротмилър открива в архива на полицейското управление в Лос Анджелис, в кабинета с буквата "К". Те били в папката Джак Кенеди, откъдето връзките водели към случая Монро. Освен това тези случаи никога не са били споменавани официално.

Ротмилър поясни, че откакто градският отдел за организирана престъпност е обединен с полицията в Лос Анджелис през 1987 г., той не знае къде са отишли ​​документите.

Той записва своите открития и не копира документи. Успява и да намери липсващия „Дневник на Мерилин Монро“. След като разглежда бележките за 3 август 1962 г., той прочита, че Мерилин очаква Боби Кенеди да го посети на 4 август.

„Не знам дали иска“, се казва в документа.

Той разбира, че Монро не се отнася с Боби Кенеди като с гадже, а като бъдещи съпруг, въпреки че той е женен и има 7 деца. Според актрисата от дневника той бил по-добър от Джон и я слушал.

"Обичам го. Джон не се обади. Боби се обади”, пише тя.

Също така, според Ротмилър, в дневника се споменава за мафията и Франк Синатра, на чието парти звездата става гост седмица преди смъртта си. Според Мерилин тя е била изгонена от там, защото не е могла, докато е пияна, да си държи устата затворена.

"Бях пияна. Не си спомням. Правих ли секс?“, пита се звездата.

Този запис е последван от няколко други, в които Монро подозира, че братята Кенеди просто са я използвали и казва на Питър, че тя няма да го толерира.

"Ще кажа на всички за нас", пише тя, добавяйки, че е казала на любовника си Хосе Боланос за това, добавяйки, че "не е курва" и че той няма да каже на никого за това поради потенциалната опасност.

Ротмилър и неговият съавтор са уверени, че Робърт Кенеди не е човекът, който обществеността знае. Полицията е знаела, че като студент той е ударил друг студент с бутилка бира и не е известно как би завършило, ако съученици не бяха се притекли на помощ.

По-късно, в издателството на Хю Хефнър, Ротмилър се среща с Питър Лоуфорд, на когото каза, че възнамерява да разговаря с последния човек, видял Монро жива. След като успява да накара Лоуфорд да се отвори, той разбира всичко, което се е случило, започвайки от купона в Синатра.

Според Лоуфорд той е видял как певецът напива Монро, по-късно тя е била изнасилена от мафията Джанкана, а след това е била бита от всички участници за снимка, за да я използват по-късно за изнудване. На някои от тях звездата била с проститутки. На следващата сутрин Синатра изпратил пробудената Монро у дома.

Но заплахите само ядосали звездата. Тя казала, че ще разкаже на пресата всичко. В навечерието на смъртта й в Life се появило интервю, където тя заявява безразличието си към кариерата си. На фона на всичко това самият Боби Кенеди отлита до Монро.

След като отива с Лоуфорд в дома й, Боби поискал да даде дневника. Монро избухнала в ярост и грабнала кухненския нож. След това Питър извел Боби от къщата.

Когато се върнали, заварили пияната актриса, която крещяла: „Не искам да ме третират като проклета курва и да бъда игнорирана!“ Пред заплахата от юмрук в лицето от Боби Монро го ударила. Лоуфорд седял с актрисата, докато Кенеди търсел в къщата дневника.

Монро поискала той да си ходи, а Кенеди отговорил да "си затваря устата". После влязъл в кухнята. Там Лоуфорд видял Боби да бърка с лъжица чаша вода и не обяснил какво се случва.

Обратно в хола, Кенеди помолил Монро да изпие „това“, за да се почувства по-добре. Лоуфорд смята, че прокурорът е пуснал успокоително във водата. Актрисата го изпила и легнала на леглото.

Опитали отново да намерят дневника и след това се върнали при неподвижната Мерилин. Тя почти не можела да говори и когато Кенеди я извикал, тя не помръднала. Боби пренебрегнал въпроса на Лоуфорд за съдържанието на чашата и тогава Питър видял, че актрисата не диша.

"Оставете я на мира", казал Кенеди, след което служителите на тайните служби, двама мъже, влезли в спалнята.

Тръгнали към вратата и се натъкнали на двама мъже. Лоуфорд първоначално си мислел, че са съседи, но след това осъзнал, че са детективи в цивилно облекло или агенти на тайните служби. Кенеди тръ гнал към летището, където Лоуфорд го откарал с огромните 70 мили в час в Lincoln Continental.

По пътя ги спрял познат полицай и Питър обяснил, че главният прокурор бърза да стигне до летището.

Боби Кенеди не признава официално посещението си в Лос Анджелис този ден. А групата, която пристига в къщата на Монро, изхвърлила чашата и намерила дневника на актрисата.

В тялото са открити успокоителни, включително нембутал и хлоралхидрат. Ротмилър предположи, че Кенеди е отровил актрисата с военна отрова, получена от ЦРУ. Самият Лоуфорд почина през 1984 г.

Превод и редакция: GlasNews.bg