Скандалът след обвинението в насилие, което отправи актрисата Диана Димитрова продължава. Актрисата разпространи непоказвани свои снимки и коментира  случая.

о повод появилите се спекулации по случая и опитите за манипулация на фактите съм длъжна да покажа още едно доказателство за упражненото върху мен насилие", пише тя.

"Публикувам за първи път тази снимка, която е част от Съдебно медицинска експертна справка № П-19/2023г. по описа на ВМА и цитат от преписката РБ Софийска районна прокуратура № 51990/ 22, 07.03.2023:

Насилието над Диана Димитрова - чист ПР и реалистичен грим СНИМКА

 ''ДЕЙСТВИТЕЛНО В НАСТОЯЩИЯТ КАЗУС СЕ УСТАНОВЯВА, ЧЕ ПО ТЯЛОТО НА ДИАНА ДИМИТРОВА ИМА ПРИЧИНЕНИ МЕКОТЪКАННИ ТРАВМИ - ОТОК И КРЪВОНАСЯДАНИЯ В ОБЛАСТТА НА ЛЯВА ПРЕДНО - СТРАНИЧНА ЧАСТ НА ЛИЦЕТО И ЛЯВА РАМЕННИЦА'', пише в преписката.

"Казано с по-прости думи травмите от побоя са видни. Ясно се вижда следата от грайфера на обувката от ритника, който получих в главата.

Като актриса участвала в множество български и чуждестранни продукции, знам каква е разликата от сценичен грим и истински травми. Гримът се измива, а истинските травми остават видими и невидими белези за цял живот", допълва тя Димитрова.

Припомняме, че в края на миналата година Диана Димитрова обяви, че преди 5 години е била пребита на снимачната площадка от неин колега, намеквайки, че става въпрос за актьора Юлиян Вергов. Прокуратурата обаче отказа да образува досъдебно производство по сигнала на актрисата престъпление от общ характер. Това се разбира от постановление на прокуратурата, което самата тя публикува във Фейсбук профила си.

Вчера актьорът Юлиан Вергов разпространи позицията си по случая, като и разкри нови детайли.

Запознах се с Диана Димитрова на снимките на сериала “Откраднат живот”. Имахме близки приятелски и професионални взаимоотношения. Единственият конфликт, който съм имал с нея, е бил чисто словесен. Tова се случи пред част от екипа на сериала", се казва в позицията на Вергов. 

"Поводът беше, забелязани от мен (в телефона на дъщеря ми) текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на петнадесет годишното си дете. Повярвайте ми не искате да знаете какво видях там. И въпреки това държа да заявя съвсем ясно, че аз никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна. Всеки, който твърди, че над тридесет души – снимачен екип от изключителни професионалисти, са станали свидетели на непристойно отношение спрямо жена и нито един от тях не е реагирал, е лъжец.

Тогава, единствената причина да не повдигна обвинение срещу Диана Димитрова за издевателство над непълнолетна, беше за да защитя дъщеря си и да не ѝ причинявам, всичко, което щеше да последва", допълни той.

Диана Димитрова мигновено: Ще съдя лицето Юлиан Вергов!

В същия ден  актрисата съобщи, че ще съди  Юлиан Вергов за клевета. Позицията на актьора защитиха известни имена от гилдията - Захари Бахаров, Теодора Духовникова и Луиза Григорова.

От поста на Григорова става ясно, че тя застава твърдо Вергов и не вярва на снимките, на които Диана Димитрова е цялата в синини.

"И случаи, като този, на който всички трябваше да станем свидетели (защото си е чист ПР), в които някой се изкарва жертва, пречат на истинските жертви, омаловажават проблема, изкарват пострадалите като “проявяващи каприз”. Съответно изказаните лъжи по тема на Юли Вергов, когото аз безусловно подкрепям и обичам, вредят не само на него и цялото му семейство, но и на обществото ни.

Тези снимки тук ви показвам, за да видите кооооолко много и реалистичен грим има в киното, а за съжаление явно също толкова фалш. Благодаря за вниманието!“, пише Луиза Григорова.

Бахаров: Ще се намери ли някоя НПО да поднесе цвете на майката на Вергов?