Грозен скандал заформи Жени Калканджиева в първата вечер на Sofia Fashion Week, която се проведе снощи в столичен хотел.

На прицела й бе и Миглена Каканашева – Мегз, която излезе на сцената за последното ревю, по време но което се опита да представи своята благотворителна инициатива: "Активно добро" за събирането на дрехи.

Това обаче разгневи бившата № 6 в света по красота, която започна да крещи: "Пак ли ще говориш. По-добре млъкни! Ти си една тъпа п*тка. Аз те направих известна".

Мегз първоначално запази самообладание и продължи да говори, Калканджиева обаче не миряса и започна да свири с пръсти и изкрещя: "Научи се да говориш български първо".

В този момент търпението на Каканашева свърши и тя отговори на микрофона: "Мутрите да мълчат, ние ще направим това".

После тя свали пуловера си и го пусна в коша за дарения, който беше поставила на сцената по случай кампанията си.

Публиката посрещна репликата й с овации. Скандалът продължи и навън, където Калканджиева започна да крещи, че на Каканашева й се е разминало и тя трябвало да лежи в затвора, визирайки условните присъди срещу Мегз и Рончев.

Стигна се дотам, че Румен Рончев предупреди Жени да не се занимава повече с приятелката му.

По-късно Мегз сподели пред TrafficNews, че двете с Жени от години имат недоизказана война.

"Мисля, че Жени беше пияна. А и тя е всичко, срещу което се боря през годините. През годините на прехода тя склоняваше много момичета да стават зависими от това да бъдат с мъже за пари. Жени пласираше женската красота години наред", сподели още дизайнерката.

Каканашева каза още, че самата тя е от първите лица, които е показала, че в България една жена може да бъде успешна и самостоятелна.

"Жени е поколението на "Мис България", тогава пътят на славата се плащаше по един друг начин. Сега е поколението на Instagram кралиците. Може би Жени не може да преглътне, че вече не е човекът, който диктува пътя на популярните момичета", добави Каканашева.

TrafficNews потърси и Жени Калканджиева за коментар на вчерашния публичен скандал: "Просто не я харесвам и не смятам че тя трябва да бъде от нашата модна гилдия. След ревюто не съм разговаряла с нея, просто не смятам че мястото й е на сцената, а най малкото и да държи микрофон".

"Никога не сме работили заедно, засякохме сме в "Къртицата" преди известно време, там ми направи впечатление, че тя е болна от амбиция, готова е да прегази всичко и да плати, само и само да е на сцената и да се изявява. Не мога да коментирам нейното риалити, което смятам че е на доста ниско ниво. Дори не го гледам не мога и да го коментирам. Човек, който обяснява на манекенките, че ако им се счупи токчето по улицата, трябва да си го заковат с чук и пирони! Тя не прави мода, а ишлеме", заключи Калканджиева.