Имението на фигуристите Албена Денкова и Максим Стависки, пустеещо от четири години, отвори врати.

Огромната триетажна къща в тузарския квартал "Василико" в Царево светна за първи път.

Палатът се извисява върху стръмните скали над морето и никога не е бил обитаван, признават съседи на двойката пред "България Днес".

Световните шампиони са инвестирали близо 1 милион лева, за да построят имението, в което възнамерявали да живеят. Това обаче така и не се случи и отдавна живеят в Русия заедно със сина си Даниел.

Бившата фигуристка е емоционално свързана с морското градче, защото е прекарвала ваканциите при дядо си и баба си, които са родом от Царево.

Именно от старата им семейна къща тръгва Максим Стависки в трагичната августовска нощ през 2007 г., когато след употреба на алкохол причинява тежка катастрофа с 1 жертва и 1 момиче, което остава в будна кома и до днес.

Не е ясно дали сега в новото им имение са се настанили техни приятели, или са решили да превърнат сградата в къща за гости.

На една от терасите се сушат плажни кърпи и бански. В същото време е видно, че партерът и част от другите стаи все още не са довършени. Все още се извършват строителни дейности, виждат се стълби и бояджийски четки.