Дженифър Анистън

В писмо до таблоидите, които все я обявяваха за бременна, Анистън подчерта, че това е изцяло нейно решение и на всяка жена като цяло. "Ние нямаме нужда да сме омъжени или да сме майки, за да бъдем завършени човешки същества. Ние сами определяме щастието за себе си", заяви еднозначно тя.

Доли Партън

За Доли това, че в живота си има деца и внуци, не означава непременно, че тя самата трябва да бъде майка. В интервю за People Country тя споделя: "Израснах в голямо семейство с осем деца, по-малки от мен. С някои от моите братя и сестри продължихме да живеем заедно. Обичах децата им като собствени внуци, а сега имам и пра-правнуци!... Често си мисля, че просто не ми е било писано да имам деца, за да могат техните деца да бъдат мои".

Опра Уинфри

През 2013 г. Опра казва пред Hollywood Reporter, че няма деца, защото ако има, те щели да я "мразят". "Не мисля, че бих могла да бъда добра майка", заяви преди време пред подкаста на Гуинет Полтроу. "Просто не мога да си го представя, винаги е било така и съм знаела за себе си", споделя още емблематичната водеща.

Майли Сайръс

В интервю за Elle, Майли обясни, че причината да не иска деца е до голяма степен екологична. "Правим същото нещо със земята, което и с жените. Просто вземаме, вземаме и очакваме те да продължат да произвеждат. Но те се изчерпват. Не може да произведе. Ще ни предадат една гадна планета. А аз отказвам да подложа на това детето си".

Бети Уайт

На въпрос в интервю за CBS Sunday Morning дали съжалява, че няма деца, Бети отговаря: "Не, никога не съм съжалявала за това. Знам, че ако бях забременяла разбира се бих се съсредоточила изцяло върху детето си. Но аз предпочетох кариерата си. Просто не мисля, че щях да мога да се справя и с двете".

Ник Оферман и Меган Мълали 

Въпреки че са заедно от толкова дълго време, двамата нямат деца. На въпрос в интервю за GQ дали това е умишлено, Меган споделя, че никога не е изгаряла от желание да бъде майка. След това обаче се е запознала с Ник и си е помислила: "Това е единственият човек, с когото бих споделила това. И решихме да опитаме, но след като цяла година не се случваше, решихме, че това е знак, че просто не ни е писано".

Хелън Мирън

Децата сякаш никога не са били в дневния ми ред. Бях твърде заета с това да бъда актриса. Не можех да си представя как бих могла да вмъкна едно дете в ежедневието ми, без то да страда от факта, че нямам време за него. Не съм взимала крайно решение, че не искам деца, но все си казвах "следващата година, следващата година, докато в един момент... вече нямаше "следваща година" и възможност за бебе.

Челси Хандлер

Челси няма деца по невероятно основателна причина - просто не иска.

"Определено не искам да имам деца, защото не ги харесвам... не мисля, че бих била добра майка. Аз съм страхотна леля или приятел на майка им. Не искам да имам дете, което да бъде отглеждано от бавачка. Защото аз нямам време да гледам дете".

Трейси Елис Рос

В интервю за Times през 2018 г. Трейси казва: "Хората очакват от теб в определен момент да имаш съпруг и деца. И казват, че това е смисълът на човешкия вид, размножаването. Но аз мисля, че има твърде много бебета. А не е ли именно това проблемът? Има твърде много. Защо просто не се фокусираме върху това светът да бъде едно по-добро място или просто да бъдем щастливи".

Кристофър Уокън

Пред The Guardian той споделя, че кариерата му вероятно не би била възможна, ако имаше деца. "Сигурен съм, че много от децата, които познавах, когато бях малък, щяха да продължат в шоубизнеса. Те обаче решиха да имат деца. Аз не пожелах и успях да се справя дори в периоди на тежки кризи и безработица".

Алисън Бри

Пред Times Алисън казва: "Наистина не искам да имам деца. Защото така не се притеснявам кога трябва да забременея - между сезоните, докато снимаме шоуто /Glow/? Просто не мисля за това всеки ден. Би било хубаво, но мисля за всички онези неща, които могат да ме стресират. Мисля за това колко сме замесени в живота на нашите котки. О, Боже, ако беше дете!".

Стиви Никс

В интервю за In Style от 2002 г. Стиви обяснява как е гледала на избора да има деца. "Това е като да искаш да бъдеш или художник и писател, или съпруга и любовница? С децата фокусът ти се променя. Не искам да ходя на родителски срещи".

Сара Силвърман

През 2017 г. Сара пуска пост в Twitter за това как кариерата ѝ на комедиант я кара да избира между това да бъде майка и да живее пълноценно живота си. Тя обясява, че макар да е избрала второто, мъжете не трябва да правят същия избор.

Анджелика Хюстън

Решението ѝ да няма деца се свежда до това, че не би могла да намери баланс между тях и живота, който вече живее. 

"Имало е моменти, в които съм искала деца, а друг път съм била благодарна, че нямам такива. Аз драматизирам, ако трябва да се сбогувам с кучето си за повече от пет дни. Не знам как бих се справила с това да целувам децата си, тръгвайки за работа".

Айша Тайлър

Айша казва, че да избереш работата пред семейството е нещо напълно нормално и никой никога не трябва да се чувства смутен или съжалява за това. Тя също е говорила за борбата си с безплодието в миналото и защо е решила да спре да се опитва. "Когато разбрахме, че забременяването ще бъде трудно и може би дори невъзможно, наистина направих избор да спра..."

Уинона Райдър

Пред британския "Телеграф" актрисата разказва за разговор между нея ѝ баща ѝ. "Той ме попита за деца, а аз го попитах "ами ако не мога да имам деца?". Тогава той ми каза, че има и други начини да имам деца", разказа тя и определя децата на брат ѝ и за свои деца.

Лили Томлин

"Наистина харесвам децата, но за тях нямаше да има място в живота ми. Само Бог знае какво бих направил с тях... Бях толкова ангажирана с кариерата си, а ако бях забремянала трябваше да се откажа от нея. За мен беше въпрос на избор - или едното, или другото.

Ашли Джъд

"Вярвам, че е голям егоизъм да имаш собствени деца в свят, в който толкова много вече родени се нуждаят от помощ. Не искам нито едно дете да живее в бедност и да бъде подложено на насилие. Именно тази позиция ме е направила такава каквато съм", казва тя.

Дженифър Лорънс

"С всяка изминала година все по-малко искам да имам деца, което всъщност започна да ме притеснява. Не мисля, че това е нормалният ред на нещата. На 21-22 не можах да дочакам момента, за да стана майка. А сега...", посочва тя.

Камерън Диас

В началото на 2020 г. 47-годишната актриса и рокерът от "Гуд Шарлът" Бенджи Мадън станаха родители на момиченце на име Радикс Мадън. Но през 2014-а Камерън Диас беше на друго мнение:

"Това е голяма отговорност. Много по-голяма от това просто да управляваш своя собствен живот. Затова и реших, че е по-добре да нямам деца. Това обаче не означава, че решението да нямаш дете е лесно. Но никога не ме е привличало да бъда майка".