По-малкият брат на Мадона, Кристофър Джерард Чиконе e починал на 63-годишна възраст.

Представител на Кристофър потвърди, че той е починал от рак в петък, 4 октомври. Той почина „мирно“ със съпруга Рей Такър до него, се казва в изявление на представителя.

Това е втората смърт за последния месец в семейството на Мадона, през септември си отиде мащехата й Джоан Чиконе, също от агресивна форма на рак.

По-големият брат на Мадона, Антъни Чиконе, пък почина през 2023 г.

Кристофър работи дълги години със сестра си - първоначално като танцьор, след това и като неин стилист, декоратор, дори е бил арт директор на световното турне на Мадж "Blonde Ambition".

По-късно той завършва интериорен дизайн и пътищата им се разделят. Двамата се скараха публично през 2008 г., когато той направи някои пикантни разкрития за звездната си сестра в биографията си „Животът със сестра ми Мадона“, която стана бестселър на New York Times.

Приживе той обвиняваше Мадона, че е "разобличила" факта, че Чиконе е с различна сексуална ориентация. Отношенията на двамата се обтягат, когато тя се омъжва за английския режисьор Гай Ричи през 2000 г., който не се е разбирал с Чиконе, защото, според брата на Мадона, бил хомофоб.

Мадона и брат й се сдобриха и през 2012 г. и пуснаха обща линия обувки.