Принц Хари и Меган Маркъл се опитват да „пренапишат историята“, твърди кралски коментатор, след като водещата на BBC Мишал Хюсеин, която проведе интервюто за годеж на Меган Маркъл и принц Хари, каза, че е останала объркана, когато херцогинята на Съсекс го описа като „оркестрирано риалити шоу“.

Ричард Идън от Daily Mail говори за полемиката в епизод на подкаста Palace Confidential, като каза, че Меган твърди, че това, което се е случило в интервюто, „не е това, което се е случило“. Ричард казва: „Мисля, че Меган наистина се опитва да пренапише историята."

Журналистът казва, че се е върнал към интервюто и сега някои от техните отговори изглеждат „малко неискрени“. Той твърди, че двойката "буквално е променила нещата, които са казали." В един пример той споделя как Хари и Меган са обаяснили, че са се запознали на „сляпа среща“ в интервюто с Мишал Хюсеин. В шоуто на Netflix през 2022 г. обаче те казват, че са се запознали в Instagram. Идън също така говори и за „езика на тялото“ в интервюто, като каза, че е „толкова интересен контраст“ в сравнение с предишни кралски интервюта, когато Меган е била „по-уверена“.

Приближени до Меган съобщават, че тя би предпочела Опра Уинфри, вместо Хюсеин, защото Хюсеин „не била достатъчно съпричастен и не толкова топъл водещ“, за да завърши интервюто.

„Когато херцогинята на Съсекс каза, че интервюто за годеж с нея и Хари е „дирижирано риалити шоу“, не знаех какво да правя“, казва Мишал пред списание Saga.