Една от най-популярните български актриси също подкрепи Юлиан Вергов. Теодора Духовникова изрази своето мнение по скандала в профила си във Facebook.

"За всички, които знаеха истината- тези месеци не бяха леки", написа Духовникова. Вижте цялата ѝ позиция, споделена в мрежата:

За всички, които знаеха истината- тези месеци не бяха леки.  По принцип във всеки медиен скандал, най-яростно и най-шумно се изказват онези, които знаят малко или нищо. ( Това, между другото, важи за всички настоящи медийни скандали). Онези, които знаят, винаги са по-внимателни и мълчаливи, защото във всеки такъв скандал са заровени грозни факти, които нормалните и деликатни хора се притесняват да изваждат на показ.

Вергов: Никога не съм удрял Диана Димитрова


Безумно и безобразно беше това, което се причини на Юлиан и на близките му.
Грозна история. Надявам се, тя да върви към края си и да не попречи на всички онези жени, реални жертви на насилие, които имат нужда да ги чуем и да им помогнем.

По-рано днес Вергов разпространи първия си коментар по случая и своята версия за станалото. Часове по-късно Захари Бахаров също излезе с публикация в подкрепа на актьора.

"Единственият конфликт, който съм имал с нея, е бил чисто словесен. Tова се случи пред част от екипа на сериала. Поводът беше, забелязани от мен (в телефона на дъщеря ми) текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на петнадесет годишното си дете. Повярвайте ми не искате да знаете какво видях там. И въпреки това държа да заявя съвсем ясно, че аз никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна", категоричен е Вергов.

Припомняме, че Софийската районна прокуратура отказа да образува досъдебно производство за упражнено насилие срещу актрисата Диана Димитрова от колегата й Юлиян Вергов. Решението на прокурор Иво Боев е, че не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер, поради което преписката се прекратява. Постановлението за отказ е с дата 1 март т.г. и бе публикувано от актрисата в профила й във Facebook.

Бахаров: Ще се намери ли някоя НПО да поднесе цвете на майката на Вергов?

Диана Димитрова обяви, че е била жертва на насилие в края на ноември м.г. отново с публикация в профила си в социалната мрежа. Постът бе придружен от четири снимки, показващи нанесените ѝ наранявания. Тогава актрисата обясни как преди 5 години е била физически малтретирана от свой популярен колега, при това в присъствието на целия екип на продукцията, в която е участвала по онова време. Въпреки че актрисата описва подробно случилото се, тя не разкри самоличността на своя насилник.

Впоследствие прокуратурата се самосезира, а сега от СРП уточняват, че дори да се приеме, че извършител е именно Юлиян Вергов, то казусът попада в сферата на частното обвинение т.е. пострадалият трябва да подаде жалба в съда. 

По време на проверката освен показанията на Димитрова, такива са дадени от Юлиан Вергов, Грета Манчева, Евтим Милошев и Велина Павлова. 

А от изключителна важност били сведенията на Павлова, която е художник-костюми на сериала "Откраднат живот", по време на чиито снимки се разиграва и въпросната случка. Тя опровергава заявеното от Диана Димитрова, че по нейна молба е напуснала помещението, в което са се намирали тримата - Павлова, Димитрова и Вергов, и така всъщност се е превърнала в пряк свидетел на сцената.

Диана Димитрова е дала показания в СДВР