Естрадната ни легенда Васил Найденов е паднал от пейка в столичен ресторант, разкри самият той. Това се е случило броени дни преди 70-годишния му юбилей, който отпразнува вчера.

"Бях в ресторант недалеч от вкъщи. Пейката, на която седях, се разглоби и полетях назад. При падането си ударих ребрата близо до гръбначния стълб. Това е изключително болезнено. Едва дишам все още, но добре, че не се потроших. Можеше дори да си счупя главата", разказва за инцидента изпълнителят пред "Телеграф".

След това той е ходил на преглед в 14-та поликлиника и във Военна болница.

"Оказа се, че нямам нищо счупено и пукнато, но болките са много силни. И в момента ми е трудно да дишам дълбоко", споделя още музикалният любимец.

На рождените си дни Васко Кеца избягва да бъде с голяма компания: "Юбилеят си е мой личен празник и не ми се иска да има грандиозно празненство. А и на всеки концерт ми е като на рожден ден".

"Човек неминуемо се променя за 70 години. Може би сега по-бързо вземам решения. Тежа и повече на мястото си. Преди бях много експанзивен, а вече гледам да забавям малко нещата. По света колегите на моята възраст не пътуват така често като мен", коментира равносметката си музикантът.

Със 100 км/ч към 70-те – великият Васил Найденов празнува рожден ден!