Вера Дайкманс, модел и блогър от Нидерландия, която има 5,5 милиона последователи в Instagram, реши да намери мъжа на мечтите си и подходи към този въпрос по много практичен начин. Тя излезе с 15 въпроса, чиито отговори й позволиха да филтрира неподходящи кандидати, а броят им надхвърли 5000. 

Всеки от 15-те въпроса във въпросника е предназначен да разкрие начина на живот, ценностите и моралното ниво на кандидатите. Момичето разказа за своя опит на ресурса Ladbible. Вера се интересува от зодията на кандидата, брой бивши приятелки, семейно положение, наличие на деца и отношение към тях. Други интересни въпроси включват: „Имаш ли работа на пълен работен ден?“, „Ако трябва да избереш три прилагателни, за да се опишеш, едно от тях би ли било глупак?“, „Живееш ли с родителите си?“, „Имаш ли служебна кола?" „Ако живеехме заедно, щях ли да имам дрешник?“, „Приемливо ли е да досаждам на приятели?“, „Харесваш ли да гледаш Avatar (ATLA)?“, „Кой е най-добрият артист: The Weeknd, Future, Дрейк или Травис Скот?"

Вера също попитала за наличието на акаунт в Twitter и дали мъжът все още живее с родителите си.

Както бе споменато по-горе, хиляди мъже отговориха на въпросите. Дайкманс дори откри определени модели у тези, които отговориха. По-специално, голям процент от кандидатите били от Тексас и със зодиакален знак Водолей.

Тя трябвало да препрочита много съобщения, включително необичайни. Например, един кандидат предложил да изпрати проба от неговата кръв и поискал в замяна кръвта на момичето, което, разбира се, беше игнорирано. Друг пък признал, че живее при родителите си и няма кола, но се похвалил, че има две лодки. Трети уверил, че той никога няма да се заяде с приятелите й (това е основно очакване), а друг споменал, че ще работи на пълен работен ден, но няма да й даде по-голям гардероб.

В крайна сметка тя избрала трима кандидати, с които била на срещи. В резултат на това тя не харесала нито един от тях.

„Ходих на среща с тях, но в момента все още съм необвързана. Въпреки този разочароващ резултат, все още смятам експеримента си за успешен, защото успях открито да кажа какво искам и да видя кои мъже отговарят на тези критерии.“ Търсенето ми на гадже засега е отложено, но оставям възможностите си отворени“, каза тя и добави, че няма да повтаря теста в социалните медии.

Моделът подчерта, че няма да сваля летвата:

„Просто съм много придирчива и искам мъж, който е почти идеален. Не мисля, че трябва да правя компромис с нуждите си – предпочитам да съм сама, докато не намеря мъжа, с когото трябва да бъда.“