Антъни Чиконе, по-големият брат на Мадона, е починал бездомен и в бедност на 66-годишна възраст. Певицата не била близка с него, но многократно предлагала помощ, която той отказвал.

Смъртта на Антъни беше съобщена от Джо Хенри, зет на Мадона, който е женен за сестра й Мелани Чиконе.

"Моят зет, Антъни Джерард Чиконе, ни напусна снощи. Познавах го от 15-годишна възраст. Антъни беше сложен характер. Но аз го обичах и го разбирах по-добре, отколкото понякога исках да покажа", пише Джо, цитиран от Daily Mail.

Антъни, подобно на известната си сестра, израства в предградията на Детройт. Рано пристрастен към наркотиците, през 80-те години на миналия век той, подобно на Мадона, живее в Ню Йорк.

мадона млада мадонацял екран
Мадона в началото на кариерата си Снимка: Getty Images

59-годишната Каролина Джанго, която излиза с него по това време, го описва в положителна светлина. "Той беше изгубена душа, опитваща се да намери своя път, но беше добър човек. Обичаше да чете и не обичаше да го наричат ​​"братът на Мадона", жената каза, че един ден на рождения ден на Антъни, асистентът на Мадона се обадил и го попитал колко пари иска за подарък, Антоний се възмутил и отказал.

След това той остава бездомник, страдал от алкохолизъм. В интервю от 2011 г. той каза, че семейството му му е обърнало гръб.

Мадона знаеше за тежкото положение на брат си и многократно предлагала помощ, като също казвала, че ще плати лечението му в рехабилитационна клиника, но Антъни отказал.

"Семейството ми се отвърна от мен, когато ми беше трудно. Мислите ли, че не съм отговорил сто пъти на този въпрос - защо сестра ми е мултимилионерка, а аз съм бездомен и живея на улицата? Никога не казвай никога. На всеки може да се случи", каза той пред журналист и призна, че се ядосва, когато на някои хора им е смешно, че братът на толкова известна звезда накрая живее под мост. Но той продължи да отказва помощта й, предпочитайки да вечеря в благотворителни столове.

Чиконе, който твърди, че някога е работил като рибар в Аляска, асистент на фотограф в Ню Йорк и майстор в лозето на баща си и мащехата си, се оплака, че е работил за няколко долара, събирайки кутии от кофи за боклук. Въпреки това, след лечението през 2017 г., работите му вървят гладко.

Припомняме, че детството на Мадона беше трудно. Майка й почина от рак на 30-годишна възраст, докато беше бременна за шести път. Религиозен баща забрани на дъщеря си да играе на сцената и връзката им окончателно се обърка, когато той се ожени повторно за икономка. Общо Мадона има седем братя и сестри. Друг полубрат умира в ранна детска възраст. Един от братята, Кристофър, написа книга за известната си сестра „Животът с моята сестра Мадона“. Публикувана е през 2008 г. против нейната воля. И, както самата певица каза, "навреди на репутацията й".

А по-големите братя: Мартин и Антъни, според мемоарите на Мадона, я тормозели през цялото си детство, започнали да пият и да вземат наркотици рано.

Превод: GlasNews