Журналисти показаха най-високия и скъп мезонет в света, наречен The One Above All Else. Намира се в Central Park Tower в Ню Йорк.  

За да покажат своите предложения, агентът по регистрацията покани YouTuber Енес Йълмазер да заснеме подробна обиколка. И показа впечатляващи апартаменти, в които освен всичко друго има и специална стая с телескопи.

Небостъргачът с жилищни апартаменти се нарича Central Park Tower. И именно тук, на надморска височина от 432 метра, се намира най-високият и скъп мезонет в света, пише Daily Mail. Който се нарича "Един над всички" (The One Above All Else). Можете да го купите за 250 милиона долара.

За тези пари купувачът ще получи седем спални, осемметрови тавани, панорамни прозорци с прекрасна гледка към Ню Йорк, няколко места за сядане, баня с изглед към Сентръл парк и специална стая с телескопи за наблюдение на звездите. Мезонетът е разположен на три етажа и е оборудван с два самостоятелни асансьора.

Блогърът казва, че никога не е виждал нещо подобно и отбелязва, че целият Сентрал Парк и дори северната част на Ню Йорк се виждат от мезонета.

 

А от прозорците на юг можете да видите Статуята на свободата в далечината.

Строежът на небостъргача Central Park Tower отне близо две десетилетия и струваше 3 милиарда долара.

Общо в небостъргача има 179 апартамента. Има и частен клуб, до който имат достъп само собственици на апартаменти.

За да предотвратят люлеенето на кулата при силни ветрове, архитектите са инсталирали най-големия и тежък регулируем амортисьор на 137-ия етаж. Тази механична структура, тежаща около 1200 тона, помага да се абсорбират вибрациите.

Освен това на 100-ия етаж има бална зала за 300 души, салон за пури, зала за вино, частен бар и ресторант с менюта, подготвени от готвачи със звезди Мишлен.

В момента има 11 апартамента, които все още са налични в Central Park Tower, на цена между $6,5 милиона и $62,5 милиона.

Е, най-скъпият мезонет все още не е купен.

Превод: GlasNews