В нежен спектакъл „Усмивки и цветя“ тази вечер, жури в състав Петър Бояджиев, г-жа Тае Хигаки, Лора Георгиева, Пламен Мирянов, д-р Момчил Маринов, д-р Пламен Петров, Владимир Чучумишев, Добрина Матова и Стефан Папукчиев, избра 54-та Царица Роза 2022 - Белослава Желева от училище Средно училище “Екзарх Антим I”, която се състезава под номер 26, зодия Везни.

Водещ на дългоочакваното събитие, което се проведе в Дом на Културата „Арсенал” в Казанлък беше обичаният Руслан Мъйнов.

Нейни подгласнички станаха Тереза Палова и Габриела Петкова.

Тереза Палова е първа подгласничка на Царица Роза. Тя е абитуриентка от Национално училище по приложно изкуство и дизайн „Академик Дечко Узунов“, зодия Риби и е под номер 18 в конкурса.

Габриела Петкова е втора подгласничка на Царицата. Учи в Професионална Природо математическа гимназия „Никола Обрешков“, зодия Рак и се представи под номер 25.

Ето и какви бяха първите думи на 54-та Царица след спечелването на короната:

„Уважаема г-жо Кмет, уважаемо жури, уважаема публика, аз Царица Роза 2022 обещавам да нося короната с достойнство и отговорност, в името на моя роден град Казанлък. Благодаря ви за високата чест.“

Момичетата дефилираха в три кръга: спортно-елегантен, фолклорен и с официални вечерни рокли. Белослава Желева спечели титлата в съперничество с 26 красиви абитуриентки от Града на Розите.

Белослава Желева се оказа и избора за лице на популярна Дерматологична клиника, а управителя Д-р Тотка Чукалова ѝ връчи ваучер за естетични процедури на стойност 1000 лв.

Във визитката си Белослава каза, че се определя като лъчезарна, креативна и артистична личност. Мечтае за етапа от живота ѝ, в който е постигнала всичките си цели и ще се е реализирала в областта на анимационното кино. За нея Казанлък е чувство, за нещо истинско и нещо сакрално. Онова усещане, което с аромат на рози и четка рисува най-ценната картина, а именно дома.

С изборът на Царица Роза, започват 119-тите празници на Розата в Казанлък.

Кои са новите претендентки за "Царица на розата" в Карлово? Ето ги СНИМКИ