Отслабването е процес, който изисква дисциплина и последователност, но не е нужно да е твърде труден. За да постигнете здравословна, дълготрайна загуба на тегло и да избегнете ефекта на платото, рутината за добро утро трябва да се превърне в обичайна рутина.

Какво означава това, пише Fit For Fun.

Спете достатъчно, за да останете слаби

Пълноценният сън е важен аспект от постигането и поддържането на идеално тегло. И всичко това, защото липсата на сън може да провокира повишено желание за храна и в резултат на това преяждане. Освен това липсата на сън намалява ефективността, така че ако нямате време да спите по-дълго сутрин, следвайте простото правило: ако трябва да ставате рано, трябва да си лягате рано.

И макар да сте в леглото сутрин може да бъде много уютно и удобно, натискането на бутона за отлагане на будилника не е добра идея. С течение на времето мозъкът ви ще се обърква и няма да знае дали да спи или да се събуди. Това не само ще ви лиши от ценна енергия, но и ще ви направи мудни през останалата част от деня. Колкото и да е трудно, станете от леглото и започнете бавно деня си, а мозъкът ви ще ви се отблагодари с повишена концентрация и енергия.

Уловете лъчите на дневната светлина

Чистият въздух и слънчевите лъчи ободряват и най-свдливите сутрин. Слънчевата светлина е най-важният източник на витамин D и липсата му може да допринесе за увеличаване на теглото. Ето защо, веднага щом се събудите, отворете завесите и прозорците и оставете чист въздух и слънчева светлина в апартамента си. Така очите ви ще свикнат с дневната светлина и естествено ще събудите тялото си.

Закусвайте балансирано

Опитайте се да ядете протеинови храни сутрин. Изварата и подобни продукти засищат глада по-добре от закуска, богата на въглехидрати или мазнини със сравнимо количество калории. Освен това протеинът сутрин предотвратява глада до късно вечерта, като ви кара да се чувствате сити по-дълго.

Изберете здравословни закуски

Добрата подготовка е от решаващо значение за отслабването. Ако нямате време да приготвяте ястия предварително, пригответе поне здравословни закуски, които да вземете за работа. Ябълки, шепа ядки или зеленчукови пръчици са идеален избор за здравословна закуска.

Ускорете кръвообращението

Ходенето на фитнес сутрин не е необходимост, достатъчно е просто да включите активност в ежедневието си. Например, вместо да пътувате до работа, разходете се бързо, а през уикенда се качете на велосипеда и се отправете към парка. Упражненията на открито ще подредят фигурата ви. Сутрешните упражнения са чудесни за изгаряне на калории и за ускоряване на метаболизма.