Лъскавото "Порше" загуби своя блясък след зверско меле край Ахтопол.

През месец август миналата година 20-годишен шофьор помля с лъскавото си "Порше" друг автомобил на пътя Ахтопол-Царево. Поради загуба на контрол самостоятелно катастрофира л.а. "Порше 911 Турбо", със софийска регистрация, управляван от младежа Георги Фиков. Напускайки пътното платно вдясно, скъпото возило се удря в намиращия се на крайпътна отбивка лек автомобил "Рено Меган Сценик" - също със софийска регистрация. От удара Рено-то се преобръща на дясната си страна. От полицията тогава съобщиха, че шофьорът на Порше-то е получил натъртвания и охлузни рани. Той бе откаран в УМБАЛ – Бургас.

Това е момчето с Поршето, което помете кола край Ахтопол СНИМКИ

Припомняме, че младежи от компанията, която се размина на косъм със смъртта, споделиха своята гледна точка в емоционален пост във Facebook. 

"Броени минути след като паркирахме колите, с бясна скорост (над 100км/ч със сигурност) буквално след завой, ПРЕЛЕТЯ едно Порше във ВЪЗДУХА", се посочва в публикацията.

В поста коментираха и 20-годишния водач - Георги Фиков. Потърпевшите считат, че той се крие зад парите на родителите си, а поведението му след инцидента също буди въпроси.

"Единственото нещо, което направи, е да звънне на баща си да каже, че му е размазал количката и се държеше арогантно. Правя евала на момчето с него, което поне имаше доблестта да се извини след това", четем в публикацията на Ангел Ковачев.

Още по темата тук:

Младежите от катастрофата край Ахтопол: Другият път ще убие някого и баща му ще го спаси отново

"Това, че няма жертви не означава, че трябва да си затваряме очите за такива хора и постъпки, защото при нас беше на косъм!Другият път ще убие някого и баща му ще го спаси отново, но няма да спаси вашата загуба!", пише още Ковачев.

Сега размазаното "Порше" се продава за 30 000 EUR в автомобилен портал за продажба и покупка на автомобили, видя GlasNews.bg. Реалистична ли е тази цена - само автомобилен експерт може да отговори на този въпрос.

В допълнителната информация към обявата се посочва, че Фиков е първи собственик на скъпото возило.

"Колата е със здрава и работеща скоростна кутия и двигател на 12000 км. Цялата керамична спирачна система е здрава и цялото табло и интериор са здрави", пише още в обявата.

Надяваме се младежът, управлявал колата, да си е взел поука след зверската катастрофа. Междувременно прикачени снимки показват в какво състояние се намира потрошеното возило:

Свидетел на катастрофата край Ахтопол с разказ за преживяното