Националният флаг е символ на държавност, минало и бъдеще. Почитаме го на националните празници, на които си спомняме за славните победи, паметните мигове и нацията, обединяваща всички нас.

Карловец остана възмутен от състоянието на флага, който се развява над местността Кръста, и реши да вземе нещата в свои ръце.

Той споделя и снимка на старото знаме, което носи следите на времето. Материята е избеляла, а платът е разкъсан от поривите на вятъра.

Мъжът сменил флага с нов. "Реших да отида до местността Кръста и да направя нещо, което може би е сравнително незначително за голяма част от обществото, но важно за мен", пише Мартин Киров.

Мъж разказа за доброволците в Карловско: Хвърлиха се като лъвове, видях страшна всеотдайност

Оказва се, че постъпката не е маловажна и за неговите съграждани. Мното хора споделят, че са възмутени как на много места в страната трибагрениците са в окаяно състояние, а реация няма.

Местните  оценят стореното с одобрение, а за много от тях то е символ и на нещо още по-ценно - на загриженост, а не на безхаберие.

ак да не е значителна достойната ти проява. Какво по свидно за нас българите има от националният ни флаг и химн. Това е символ на държавността. Дано има повече млади хора с такова национално самосъзнание и патриотизъм в душите", пише Атанас Ч.

Прочетете текста, публикуван от Мартин Киров:

"Реших да отида до местността Кръста и да направя нещо, което може би е сравнително незначително за голяма част от обществото.
Но важно за мен!
Защото аз не подценявам факта,че нашите деди са проливали кръвта си, за да защитят непокътното нашето знаме.
И е факт,че 13 века нямаме погубен флаг.
А 2022 година над Карлово, над главата на Апостола и православния кръст се вееше пихтия.
Малко е срамно...Нали?"
 

Снимки: Мартин Киров