Анонсираното от правителството намерение да върне учениците от 1 до 4 клас присъствено в клас предизвика вълна от коментари сред родителите. Едните твърдо го подкрепят, но другите са против и търсят начин как да спрат децата от учлище. Ето и какво е необходимо, за да може това да се случи. 

Подаване на завление и пакет документи, удостоверяващи здравния статус на ученика /член на семейството – в канцеларията при Василка Лятева /ЗАС/.

ЗАС проверява наличните документи.

ЗАС предоставя пакета документи на медицинските лица.

Медицинските лица проверяват всички медицински документи и резолират с подпис в горния десен ъгъл.
Директорът издава становище за възможносттаучилището да осигури обучение в електронна среда от разстояние.
В срок от един ден класният ръководител трябва да информира писмено чрез bg родителя на ученика, за решението/ отказа за преминаване към електронна среда на обучение от разстояние.

Класният ръководител получава копие на Становището на директора от ЗАС и го съхранява в документацията на класа. Информира всички учители за ученика, преминал към обучение в електронна среда от разстояние чрез bg.

Кореспонденцията между класния ръководител, родителя и учителите, преподаващи в съответния клас, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕЗ SHKOLO.BG, за да има проследяемост!

Приложени документи:

Заявление по образец от сайта на гимназията – попълва се от родителя.
Декларация за техническа обезпеченост на обучението в електронна среда – попълва се от родителя.
Копия на медицински документи, доказващи заболяването на ученика или член от семейството, налагащи обучение в е-среда от разстояние – предоставят се родителя.

Становище на директора за възможност за ОЕСР – издава се от Директора.

Копие от становището получава класният ръководител и го съхранява в документацията на класа.
Обучението на ученика в електронна среда от разстояние трябва да се организира до 5 работни дни, а дотогава се осигурява асинхронно обучение от всички педагогически специалисти, преподаващи в паралелката.

Ето и документите: 

 

ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА E-ОБУЧЕНИЕ ПО ЗДРАВОСЛОВНИ ПРИЧИНИ 

Вх. № ……………..…..

 

ДО ДИРЕКТОРА

НА

........

ЗАЯВЛЕНИЕ

за преминаване към електронна форма на обучение за период до 30 дни

 

от …………………………………………………………………………………….

/име, презиме, фамилия на родителя/ настойника на ученика/

родител на ………………………………………………………………………..

/име, презиме, фамилия на ученика/

Ученик в……………..клас на Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив за учебната 2020/ 2021 г.

 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ДИРЕКТОР,

Заявявам желанието си синът/ дъщеря ми /ненужното се зачертава/ да се обучава в електронна среда от разстояние за период до 30 дни поради здравословни причини, удостоверени с приложените документи:

  1. Копия на документи, доказващи здравословното състояние на ученика/член на домакинството /ненужното се зачертава/ към датата на подаване на заявлението.
  2. Копие на НЕЛК/ТЕЛК/ ЛКК. /ако са приложими/
  3. Становище на лекуващ или проследяващ лекар, доказващо заболяването и/или текущия статус на ученика /член на домакинството /ненужното се зачертава/ с определяне на временния риск от присъствено обучение.

 

Дата: ……………………….                                         С уважение: …………………….

гр. Пловдив                                                                               

 

 

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ТЕХНИЧЕСКА ОБЕЗПЕЧЕНОСТ

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

 

от …………………………………………………………………………………… в качеството ми на родител/ настойник на

……………………………………………………………………………………….

Ученик от ……..………клас на ..................................................................../име на учебното заведение/ за учебната 2020/ 2021 г.

 

СЕ ЗАДЪЛЖАВАМ ПРИ ОБУЧЕНИЕТО НА УЧЕНИКА В ЕЛЕКТРОННА СРЕДА ОТ РАЗСТОЯНИЕ

 

  1. Да осигуря необходимите технически и технологични условия за пълноценното му участие в обучението в електронна среда от разстояние.
  2. Да поддържам редовна комуникация с училището, което организира обучението му от разстояние в електронна среда, и да се осведомявам за участието, успеха и развитието му;
  3. Да съдействам за спазването на правилата за провеждане на обучението в училището, което организира обучението му от разстояние в електронна среда.
  4. Да осигурявам редовното участие на ученика и своевременно да уведомявам училището, което организира обучението му от разстояние в електронна среда, за отсъствие на ученика по уважителни причини.
  5. Да подпомагам процеса на самоподготовка на ученика и да съдействам за изграждане и/или утвърждаване на навици за самостоятелно учене.

 

 

 

Дата: ……………………..                                    Декларатор:…………………..

гр. Пловдив