Присъственото обучение за малчуганите от начален етап и учениците от 7-и, 8-и и 10-и клас се възстановя от понеделник. Децата от столичното 171 Основно училище "Стоил Попов" в Нови Искър ще се завърнат в по-различни класни стаи - на открито.

При топло време малчуганите и ако тематичното съдържание позволява, те ще карат своите занятия на беседките в училищна двор. Там са разположени 2 открити класни. Всяка от тях се състоят от 5 беседки, които събират по 4 деца.  В отделните къщички има и масички, на които учениците могат да поставят своите пособия и помагалата си. Пред беседките има и бяла дъска за учителя.

В 171-о се обучават 256 деца. Техните часове ще бъдат навън по график, обяснява пред "Монитор" директорката Камелия Костова.

Първи часове навън ще имат малчуганите от начален етап, а в края на седмицата изнеси уроци ще имат и прогимназиален етап.

"Понеделник ще тече организационен процес и няма да има часове навън. Вторник 3А клас ще проведе в двора първия си час по български език и литература, ако времето позволява", споделя директорката. Тя допълва, че при по-големите ученици е по-трудно с изнесените часове, защото учителите използват по-често електронни ресурси и презентации и няма как да бъдат на открито.

Училището взема решението да изгради беседките от бюджета си, след като кандидатства по проект, но не го печели. Родителите също подкрепили идеята за класни стаи на открито, сподели Костова.