Любителски клипове показват агресия в училище за деца със специални образователни потребности в Бургас.

Местната прокуратура обяви, че разследва случая и допълни, че двете учителки, заснети в скандалния клип – едната вече е пенсионер, а другата до вчера е била в платен годишен отпуск и не е разпитана.

"Аз вече предприемам действия за издаване на заповед за дисциплинарно уволнение", посочи директорът на Центъра за деца със специални потребности – Диана Костова.

"Има нарушение по документацията, има нарушения свързани с необявяване на щатове в ЦСОП, които биха подпомогнали работата на директора и биха довели до може би по-добър контрол върху работата на институцията", отбеляза пред bTV Лиляна Иванова, зам. директор РУО- Бургас.

По думите й в центъра не е имало главен учител и зам.- директор, но след заповед със задължителни предписания, директорката е обявила място свой заместник.

Майка пък вече е преместила детето си от този център в друг. Според Мирослава Александрова всеки родител би бил притеснен от подобни клипове, затова и тя решава да премести детето си.

"Това са деца, които са със затруднена комуникация. Моят син умее да разговаря, но не може да разкаже това, което му се е случило. Дори вкъщи, когато с братчето си имат конфликт, той отказва да говори. Единственото, което може да ми даде някакъв индикатор е неговото поведение. Имах притеснения, споделих ги с класния ръководител. Синът ми отказа в един момент да посещава училището", сподели майката.