Родители излязоха на протест пред столичното 129-о училище. Причината е прекратяване на договора на преподавателка по математика.

"Причината е, че две седмици преди матурите на 7-и клас разбрахме по случайност, че учителката, която ги е подготвяла цяла година, остава без работа - изтекъл ѝ е изпитателният срок. Беше ни обяснено, че всичко е нормално и това е единствено административен проблем", каза родител пред Нова тв.

По думите му управата на училището се е съгласила да продължи договора, след като родителите са изразили недоволството си.

"Проблемът е, че това изглежда по-скоро като практика от страна на училището да се подписват временни договори. Сещам се за три учителки, на които договорите са прекратени", сподели още родителят.

Адвокатът на преподавателката обясни, че от двете страни има желание за разрешаване на казуса, който, по думите му, се дължи на недоразумение.

"Обидно ми е, разбира се, защото съм положила много усилия да подготвя тези деца. Сега обаче всичко е нормално", каза учителят по математика Ирина Карамитева.

От Министерството на образованието заявиха, че е проведен разговор с директорката на училището и тя е обещала да продължи договора на преподавателя до края на годината.