Преподавателка на ученици от 1 до 4 клас се разгневи на родителите в социалните мрежи. Тя се обърна към колегите си с ясна молба, която публикуваме без редакторска намеса.

Колеги, обяснете на скъпите родители ясно и в прав текст, че не ние сме издали заповедта за ОРЕС. Бъдете твърди, моля. Зная, че сте членове и на други групи. Отново моля да не си мълчите. Направиха ни на.....
Категорично заявявам, че социалните, емоционални и психически проблеми няма да дойдат от ОРЕС! И съм бясна, че хора без най-малка представа за емоционална интелигентност коментират .
1) Социализацията на детето започва в семейството! Обучението в група само я допълва.

2) Емоционалната интелигентност се създава до 5-годишна възраст - няма как дете в семейство, в което родителите се бият (например), да не е агресивно.

3) Грамотността започва от семейството от съвсем ранна възраст. Обяснете на родителите, че ако тяхното дете на 6 месеца седи на дивана до мама/тати, които са с книга (и то има такава в ръцете), ще има интерес.

4) Най-сетне кажете на тези хора с претенции, че семейството е най-важно! Няма как дете, което чува "тя/той ли ще ми каже" и т. н., да уважава учителя. Тези деца не уважават никого.
5) И ... За заплатите... Нека да наемат за 13-годишен тинейджър частен учител по всичко. Да сметнат кое колко струва (ако могат да смятат).

6) Изпити.... Няма да коментирам! Искам робот за изпити! Тогава истината ще лъсне съвсем!

7) Не могат да се справят с децата си в тази ситуация.... Нека бабите и дядовците им да им разкажат, как са били отглеждани и обучавани децата по време на кризи (2 СВ например) имат спомени от техните родители.

Няма да продължавам! Имам достойнство и държа на него! Не искам ежечасно личността ми и труда ми да бъдат мачкани, принизявани и подритвани! Не го искам и за гилдията, към която принадлежа!
Не го заслужаваме!

P. S. И за пръв път се надявам това да го прочетат и хора извън нашата гилдия. На тях казвам, че ми дължат уважение и поклон, както и на всички нас!

PP.S. Колеги, извинете ме за тона!