От  тази есен ученик от Софийската математическа гимназия ще учи в Харвардския университет с пълна стипендия.

По думите му успехът е резултат от много труд и усилия, положени не само от него, но и от неговото семейство, учители и наставници.

"Участвам в програма да обучение на по-млади ученици. Тази дейност беше финансирана от Американското посолство. Тя се фокусира върху преподаването на наука на над 700 деца", разказа тийнейджърът пред Нова тв.

Георги Иванов настоя, че след като завърши, ще се върне у нас. Запознайте се с историята му!

От американското посолство у нас също се похвалиха с успеха на Георги: "България има талант! Поздравяваме Георги Иванов, ученик от Софийската математическа гимназия, който ще учи в Харвардския университет от тази есен... Когато не се състезава в турнири по физика и не провежда научни изследвания, Георги преподава природни науки на 700 ученици от различни краища на България като доброволец по проект, иницииран от американеца Луис Ломели и подкрепен от посолството на САЩ. Един от най-въздействащите уроци, които научих, е значението на менторството", казва Георги.

"Да преподавам на всички тези млади хора ми донесе най-голямата радост. До момента аз имах ментори. С преподаването успях да върна жеста, като аз самият стана ментор на други и вдъхновя родители, учители, директори и ученици да възприемат и подкрепят менторските дейности като ключови за бъдещето на образователна система в България", допълва младежът.

US посолството публикува и него снимка.