Две деца се превърнаха в истински герои в очите на пловдивчани. Те намерили портфейл с пари и лични документи в един от търговските центрове в града. За случката разказа Анна Стоянова в социалната мрежа.

По думите ѝ, нейния съпруг е установил липсата на портфейла малко след като обядвали. Връщайки се с надеждата да го намерят разбират, че две добри деца са го открили и предали на охраната.

Вълна от доброжелателни коментари заля публикацията. Хората отправят поздравления и адмирации не само към децата, а им към техните родители.

Ето и разказът на Анна:

"Искам от сърце да благодаря на две деца, които така и не успяхме да видим, за да им благодарим лично.

В събота следобед със съпруга ми обядвахме в Plovdiv Plaza. След известно време и разхождане влязохме в един магазин, където той разбра, че портфейла му го няма! В него логично имаше пари в брой, карти, шофьорска книжка и документи...

Веднага се върнахме до мястото, където бяхме обядвали, но уви - портфейлът не беше на масата. Тръгнахме да търсим охраната на етажа и точно в този момент чухме съобщението, че е намерен мъжки портфейл с документи и т.н.

Охраната ни предаде портфейла, съпруга ми се разписа и попитахме кой човек го е върнал. Искахме да му благодарим, ако го намерим! Човекът каза "Бяха две мили деца. Предадоха ми го и си тръгнаха".

Скъпи деца, не успяхме да ви намерим, но искаме с цялото ни сърце да ви благодарим! Имате родители, които трябва много, много, много да се гордеят с вас! Бъдете живи и здрави вие и семействата ви!"