В Козлодуй неразумното шофиране  по улиците не е рядкост. Клип, качен в мрежата запечата плашещ инцидент.  Непозволената маневра става на пешеходна пътека и поврежда общинско имущество. 

Видеото е 7-секундно и е заснето на главната улица в града. Вижда се ясно как шофьор губи управление над автомобила, колата му поднася на пешеходната пътека и блъска една от предупредителните фигури за деца-пешеходци. 

Фигурата пък отскача и чупи витрината на магазина в съседство, информира БТВ. „Водачът е 18-годишен, притежава от 8 месеца шофьорска книжка. Той твърди, че му е звъннал телефонът, тръгнал да го вади от джоба, в този момент минал през изкуствената пътна неравност и губи управление“, каза пътният полицай Евгени Шерметев.

В колата са били двама души. За наркотици не са тествани, защото пътните полицаи на място не са разполагали с уред за измерване на дрогата. 

„Щетите са в размер на 8000 лв., ще бъдат заплатени от шофьора. Той два дни след инцидента дойде на среща с кмета и се извини. Една седмица по-рано имахме подобен инцидент, пак на главния път, при който беше счупен стълб за улично осветление. Там щетите са около 1800 лв.“, обясни секретарят на Община Козлодуй. 

От местната власт призоваха водачите да шофират отговорно, защото след два дни децата започват училище и улиците в града ще бъдат по-натоварени.