Погледете снимките и кажете честно - 375 лева ще стигнат ли за нещо?

Много къщи са наводнени в Карловско, където беше обявено бедствено положение заради порой. В много от имотите ситуацията е меко казано потресаваща, а хората цяла нощ са чистили кал от домовете си... и сега продължават да чистят, и утре ще чистят.

Много от пострадалите изкараха безсънна нощ, вероятно и тази ще е такава. Хората почистват домовете си, потънали в кал, вода, мръсотия и изхвърлят покъщнина и вече повредени електроуреди. И тук идва въпросът - как семействата ще се върнат към нормалния си начин на живот при положение, че на някои къщите им са срутени, а на други обляни с кал.

Всички говорят за избори, а някъде там животът на хората отиде под вода СНИМКИ

Ваня Антонова от село Каравелово, откъдето по последна информация 36 души са били евакуирани през изминалата нощ, сподели в мрежата ужасяващи снимки, които показват в какво положение е семейното гнездо. "Нашият дом. За това ще ни помогне държавата със 375 лв.", добави тя към публикацията си.

Виждаме и от кадрите - паднали огради, дворът, както и стаите в къщата - пълни с кал и какви ли още не фрапиращи поражения.

Днес стана ясно, че от Агенцията за социално подпомагане са в готовност за оказване на подкрепа на пострадалите хора от проливните дъждове в селищата, намиращи се западно от град Карлово, в които е обявено частично бедствено положение - с. Богдан, с. Столетово, с. Каравелово, с. Московец, гр. Клисура, с. Розино, с. Слатина и с. Христо Даново. Служители от дирекция „Социално подпомагане“- Карлово са във връзка с екипа на Кризисния щаб към община Карлово.

Създадена е организация и ще бъде оказано съдействие при подаване на заявления за еднократна помощ, отпускана по реда на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане за посрещане на инцидентно възникнали жизнено важни потребности, в максимален размер 375 лева.

През почивните дни дежурни служители в дирекция „Социално подпомагане“-Карлово приемат обаждания и консултират гражданите и ангажираните институции на служебни телефони.

Ние се питаме - по какъв начин тази еднократна помощ, и то в максимален размер, ще помогне на пострадалите семейства? Питаме си и най-вероятно отговор няма да получим. Довар ли ще вдигнат пострадали с 375 лева, нови домакински уреди ли ще си закупят, сметките ли ще си платят...

Обидно и срамно е, господа управляващи!

Проста вода няма, има прости инженери. И пълно безхаберие

Видяхте снимките, нали? Вие кажете - 375 лева ще помогнат ли?