От всеки един от нас зависи да направим страната по-добро място за живот. Този принцип защитава семейство, което реши да не гледа безучастно боклуците в наш град, а да запретне ръкави. Буквално и преносно.

Майка и нейните синове почистиха коритото на река Бистрица в Благоевград. В участъка от местния пазар до улица Димитър Талев те събрали цели 10 чувала.

Един от младежите споделя за инициативата в мрежата, а постъпката се радвав на небивало одобрение. Момчето споделя, че отначало сами не вярвали, че ще успеят да свършат толкова работа, но накрая били приятно изненадани.

"Днес с брат ми и майка ми почистихме част от коритото на река Бистрица (от пазара до моста на ул. Димитър Талев) от отпадъци. От началото не вярвах, че ще напълним 10 чували по 120 литра, но успяхме. Иначе има още за почистване", пише Том Бартон.

Кой превърна красиво кътче от планината в сметище? СНИМКИ

Жителите на града приветстват свършената работа и призовават повече хора да се включат.

"Браво деца! Възпитанието ви е за поздравления! Такива като вас са достойни за големи дела!", пише Мария К.

"Симпатяги! Чудесно ! Дано има още последователи. Успешни и здрави бъдете", добавя Розмари В.
 
"Само всички да бяха така възпитани да не превръщат всичко в кош за боклук. Докато не се появят органи, които да налагат глоби за боклук( включително и от кучетата) съзнателните хора са безсилни", коментира Величка П.
 
Публикацията събира стотици положителни реакции и десенки окуражителни коментари за броени часове. Почти всеки ден Ви показваме притеснителни случки от страната или неприятни практики. За щастие често има и положителни примери. Като тази история или действията на младежите, които почистиха буренясалия двор на училището си.

Снимки: Том Бартън