Жена смята, че с личните ѝ данни е злоупотребено, а днес е изправена пред неприятна ситуация. Галина Георгиева споделя, че партидата за електричество за собствеността ѝ в къща "била прехвърлена", като трябва да си плати за създаването на нова за своята част от имота.

Тя обаче e на мнение, че е жертва на злоупотреба с лични данни, тъй като не е предприемала действия за закриване на партидата. Случаят има и предистория, която се точи от няколко години, а всичко започнало след раздялата на жената с бившия ѝ партньор.

Той обаче отхвърля всички нейни обвинения, като заяви, че по случая са спазени решенията на съда, а процедурата е извършена по законовия ред.

"Изпращам своята жалба, защото има злоупотреба с мои лични данни от страна на лицето Филип Поперт и "Енерго-Про" -Търговище за незаконно използване на личните ми данни и неправомерно прекратяване на партидата ми за ток, на която съм титуляр", твърди Галина Георгиева.

Жена стана жертва на измама, източиха й пари от банковата карта

Въпросната къща, която се намира в гр. Попово, обл. Търговище, била закупена по време на нейната връзка с белгиеца Филип Поперт. След раздялата им имотът на ул. “Изгрев” бил разделен на два самостоятелни дяла, разказа Галина пред GlasNews.bg.

Тя получила първия етаж, а мъжът – втория.

Жената вече имала партида за електроенергия, но по думите ѝ Поперт нямал.  Така той се озовал без ток, а според жената прибегнал до услугите на електротехник. Той свързал Поперт към кабелите на Галина, но вследствие на това възникнали инциденти, които прекъснали захранването, твърди тя. Жената твърди, че извикала служители на Енергоразпределение, които констатирали, че има незаконно включване. Според нея едно от тях било извършено посред “бял ден”. Тя допълва, че заради нелегалното вкючване претърпяла  и материални щети – изгорели електроуреди. Попeрт отхвърля тези обвинения на Георгиева.

Жена размразява климатика си със сешоар, в дома ѝ - студ и лед СНИМКИ

Така обаче неволите по случая не приключили. През пролетта на 2022 г. се оказало, че на етажа на жената няма ток. Тя твърди, че партидата е била прехвърлена без нейно знание, като за да получи нова, трябва да заплати ново включване.

“Без мое знание и съгласие партидата ми за ток - с номер 1400093946 - е официално закрита и е любезно отдадена на лицето Филип Поперт. Без той да е заплатил нищо!”, разказва тя пред GlasNews.bg.

Галина отбелязва, че това е неприемливо – партидата на имота била на нейно име.

“Многократно съм писала жалби до "Енерго-Про"-Търговище, Комисия по енергийно и водно регулиране, Министерство на правосъдието, местната полиция и прокуратура.

Още сигнали за злоупотреби в община Бойчиновци ВИДЕО

Резултатът е един и същ, продължавам да съм без ток. При подаване на една от поредните ми жалби в полицията ми казаха, че им е писнало вече от жалби", споделя Галина Георгиева.

“Енергото отговарят, че те извършват оглед само отвън на имота, не носят за вътре в имота отговорност защо и по каква причина ел. мрежата е прекъсната към моя етаж. Кой е техникът, който го е направил, и как така Филип Поперт е сметнал, че може да се разполага с мои данни и собственост, както му харесва!”, чуди се тя.

Бил подаден и сигнал към МВР. Галина твърди, че производство по случката не било образувано.

Питбул разкъса котка в Пловдив, а стопаните му бездействат. Издирват ги СНИМКА

Галина твърди, че в личен разговор мъжът заявил, че получил разрешение за прехвърляне на въпросната партида от съда. В отговор на Енергоразпределителя до жената от месец август 2022 г. пише, че партидата № 1400101738 е с два титуляра - Филип Поперт и Галина. Но се отбелязва, че всички услуги, предоставяни от Компанията, касаещи партидата, следва да се заявяват от двамата титуляри заедно или от един от титулярите чрез надлежно пълномощно от другия собственик.

Жената дори заключава, че у нас “чужденците са боготворени, а българите са дискриминирани”.  

“Интересно e, че в България българските лични данни, документи и собственост са вещ за лична употреба и интерес от страна на чуждестранно лице”, казва жената, която споделя, че работи в чужбина.

Репортер на медията ни успя да се свърже с г-н Поперт. Пред GlasNews мъжът обаче заяви, че абсолютно всичко е извършено по законен начин. Той отхвърли и обвиненията в незаконно включване, като сподели различна версия за конфликта. Самият той плащал сметките за енергия, въпреки че домът бил общ.

Поперт твърди, че жената постоянно търсела проблеми. Мъжът заяви, че всички жалби на Галина били отхвърлени от съда като несъстоятелни. Поперт добави, че изчаква резултата от две други дела, които води срещу бившата си партньорка. Отрече и да е подавал сигнали към МВР. Мъжът допълва, че заради нейни действия няма вода.

“Галя може да има ток утре, ако поиска. Тя не иска електричество, иска проблеми и скандали, каза той, твърдейки, че жената “не живее в реалния свят, а във фантазия".

Версиите на страните в ситуацията се различават драстично, като в краен случай остава в сила преценката на институциите и енергоразпределителя. GlasNews.bg е готов да представи позициите и на другите участници в случая.

Жалба, изпратени от Галина към институции, и отговор от енергоразпределителното дружество по казуса.

Очаквайте подробности!

Ето ги нападателите на момичетата в София СНИМКИ+ВИДЕО