Паркът на възрожденците в Русе е паметник на културата и свято място. Така поне им се иска на русенци, милеещи за историята и героичното минало на града си. В Парка на възрожденците обаче се случват странни нещо, заради които русенка се срамува всеки ден, а друга отсича: "Заслужаваме си съдбата... безродници!"

За пореден път оскверниха паметта на войводата Стефан Караджа. Очевидно гробът на националния ни герой е притегателно място за клошари, идиоти и всякакви без българско самосъзнание. Няма да коментираме отношението и работата на русенските общинари, които за толкова години не успяха да прекъснат това безобразие - нито с видеонаблюдение, нито с други адекватни мерки.

Мястото на вечния покой на потомъка на Момчил Войвода, отказал се от жена, деца, семейство и младини, за да отдаде живота си за нашата свобода, е грозно и мръсно, а вместо зеленина около надгробната плоча се мъдрят стари обувки, кутии от храна, бояджийски четки, найлонови торби и всякакви боклуци - нарочно хвърлени там през желязната ограда, заключена с катинар.

Какъв човек трябва да си, за да сътвориш това безсрамие? Снимките, публикувани във Facebook от Антонио Петрофф, накараха мнозина да се срамуват, че са българи и да въкликнат: "Българийо, за тебе те умряха!"...