Три месеца след убийството на Митко разследването по случая зацикля, а Цалапица не спира да протестира и да търси отговори. И в този момент хората от селото, начело с майката на убитото момче, са отново на улицата, за да извикат: Искаме справедливост! Прави впечатление, че има засилено полицейско присъствие в селото, предаде репортер на GlasNews.

В момента, в който стигнаха отново до къщата на близнаците, напрежението ескалира заради кордона от полицаи, пазещи семейството. Хората на Цалапица се чудят защо, когато беше извършено престъплението, полицията не реагира така адекватно, както се опитва сега. Къде бяха тогава полицаите?, попитаха протестиращите. И поискаха "Съд и доживотен затвор за убийците!" По-късно присъстващите започнаха да скандират: "Съд и затвор за Керпиев!" (бившия началник на РУ-Стамболийски - Б. ред.)

Припомняме, все още няма следа от сочения за убиец и издирван Рангел Бизюрев. В същото време прокуратурата повдигна обвинения за укривателство на Валентин и Борислав Динкови, а това от своя страна доведе нова вълна от протести в селото. Близки, роднини и приятели на Димитър Малинов не вярват, че братята близнаци са само укриватели, а не и съучастници в жестокото престъпление.

Защо беше убит Митко? Колко и кои са неговите убийци? Трябва ли да бъде направен нов следствен експеримент? За всичко това ви разказахме във втора част на нашето разследване:

Укриватели или съучастници? Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО

Очаквайте подробности!